En oförglömlig klassiker från Simple Minds

/

Ja, herre jösses hur bra 1980-talet egentligen var när det kommer till musik.

Det kan ju bero på att det var då jag började lyssna på musik på riktigt, men det finns sjukt många bra låtar från den tiden. Här är en med Simple Minds: Alive and kicking.

Simple Minds, som ger oss new wave/synthpop/poprock, bildades 1977 i Glasgow och de släppte sitt debutalbum 1979 så det var lite väl tidigt för mig att vara med redan då.

Men några år senare, från plattan Sparkle in the rain (1984), har de funnits med på min radar. Det var dock med – precis som för många andra förmodligen – med låten Don’t you (forget about me) från filmen The Breakfast club – som det tog fart ordentligt. Efter den låten behövde man höra allt med Simple Minds.

1985 kom den första singeln från Once upon a time vilken var Alive and kicking – och plötsligt hade man en låt som till och med slog deras superhit!

Sedan gjorde det ju inget att man gillade musikvideon till Alive and kicking också. Då är det ju inte en direkt krånglig video där de spelar på ett berg och på en ö … fast ibland behövs det inte mer.

35 år senare och jag blir precis lika glad varje gång jag hör och ser videon.

What you gonna do when things go wrong?
What you gonna do when it all cracks up?
What you gonna do when the love burns down?
What you gonna do when the flames go up?
Who is gonna come and turn the tide?
What’s it gonna take to make a dream survive?
Who’s got the touch to calm the storm inside?
Who’s gonna save you?
Alive and kicking
Stay until your love is
Alive and kicking
Stay until your love is
Until your love is, alive

Simple Minds

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

The Menzingers gör om sina låtar

Nästa inlägg

American Hi-Fi ger sig in i coversvängen ...

Senaste om Simple Minds