Lite annorlunda country med Jason Aldean

Countrymusikern Jason Aldean är aktuell med en ny platta.

Han ger oss sitt nionde studioalbum som kort och gott har fått namnet 9.

4/5

Artist:
JASON ALDEAN
Album:
9
År:
2019
Genre:
ROCK, COUNTRY
Skivbolag:
THIS IS HIT, INC, BROKEN BOW RECORDS, MACON MUSIC

Jason Aldean släppte sin debutsingel Hicktown under 2005 och sedan har det bara rullat på med singlar och fullängdare. Hemma i USA har han haft en jäkla massa listettor när det gäller singlar. Så här ser hans diskografi ut:

 • Jason Aldean (2005)
 • Relentless (2007)
 • Wide open (2009)
 • My kinda party (2010)
 • Night train (2012)
 • Old boots, new dirt (2014)
 • They don’t know (2016)
 • Rearview town (2018)[20]
 • 9 (2019)

Jag har skrivit det förr. Vanlig, klassisk country kan bli tråkig. Det händer liksom inte så jäkla mycket utan allt mal bara på samma sätt ungefär. Lite så kan det kännas även om det givetvis finns mycket bra musik där också.

Sedan finns det countryartister som väljer att göra något mer av det och en del hatar det, andra älskar det. Jason Aldean är en av artisterna som väljer att göra countryn lite annorlunda.

Han väljer att ha lite 1980-talshårdrocksinfluenser i det. Visst, det kan låta som en märklig blandning, men Aldean gör det kalasbra och har gjort så genom hela karriären. Det är inte så att det blir stenhårt på något sätt, men ibland det blir det ett lite tyngre gitarrsound – och då lyfter det.

 1. Tattoos and tequila
 2. Blame it on you
 3. Champagne town
 4. Some things you don’t forget
 5. Got what I got
 6. Keeping it small town
 7. Camouflage hat
 8. Came here to drink
 9. We back
 10. Dirt we were raised on
 11. I don’t drink anymore
 12. Cowboy killer
 13. One for the road
 14. Talk about Georgia
 15. The same way
 16. She likes it

Så här säger Jason Aldean, inför albumsläppet, i ett pressmeddelande:

I dag köper folk ett album med åtta låtar för tio dollar. Med 9 är det som om du får två hela album på en gång. Jag vill att fansen ska känna att de får valuta för pengarna när de köper mitt album. Och jag vill att de ska lyssna på det från början till slut, utan att trycka på skip eller ge det tummen ner.

Det är några riktigt sköna countryrocklåtar här. Det är låtar som man ska spela högt, som man – om man hade kunnat – vill dansa till och definitivt så finns det en tanke på att smutta på någon Jameson även om man inte är tidernas största whiskeyälskare till det här en lördagskväll.

– Jag vet inte, jag har nog bara en dragning till låtar som handlar om drickande. De går hand i hand med countrymusiken och det är svårt att inte inkludera dem, men de handlar mer om att sitta i baren och fundera över livet än att tömma den, skrivna ur ett mer vuxet perspektiv, säger Aldean.

Den här rockande countryn är en skön kontrast till många andra countrymusiker som väljer att gå i något pocountryspår. Då faller valet definitivt hellre på Jason Aldean. Så det blir definitivt tummen upp!

Topp tre? I don’t drink anymore, Some things you don’t forget och Tattoos and tequila.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Retro och futuristiskt med Tiger Army

Nästa inlägg

Det är tid för en ny platta med Kensington

Senaste om Jason Aldean