4/5
Artist:
The Alarm
Album:
Viral black
År:
2017
Genre:
Rock
Bolag:
The Twenty First Century Recording Company

The Alarm ger oss mer av allt …

Platta nummer två från The Alarm under 2017 är Viral black.

Då får vi återigen en kanonplatta.

Och vi får ett album som har mer av allt …

Om plattan Blood red kändes lite mer avskalad så är Viral black något annat. På det albumet, som släpptes i slutet av september, så ger Mike Peters & The Alarm oss ett fetare sound.

Självklart är det fortfarande The Alarm med deras rock ’n’ roll med folkrockinfluenser, men det är lite tyngre. Det är lite högre gitarrer, lite fler solon, lite bättre drag … ja, det är helt enkelt lite mer av allt.

  1. Two rivers
  2. Thirteen dead reindeers
  3. Beautiful
  4. Neutral
  5. Heroine
  6. Now
  7. Cenotaph
  8. Hellfire
  9. Amnesty criteria
  10. Armageddon in the morning

Two rivers ger oss en sjuk bra start och man är kanske inte helt beredd på att man ska få en synthslinga i inledningen av låten, men snart är The Alarm tillbaka i det gamla vanliga rock ’n’ rollspåret …

Thirteen dead reideers ser till öka tempot ännu mer och när Beautiful, som är en låt som U2 skulle kunnat ha gjort, tar vid så är det bara att inse att Mike Peters & company har gjort ännu en kalasplatta.

Men man ska ha klart för sig att det inte stannar vid tre bra låtar. Det här är klass hela vägen och det krävs inte mer än en lyssning på det här albumet förrän man ska ha ännu en favoritplatta med The Alarm. Den här alternativa rocken är så jäkla bra.

Tre andra missa inte-låtar är Heroine, Armageddon in the morning och Cenotaph.

Man blev lite överraskad, eftersom The Alarm tidigare hade släppt några ojämna plattor, över Blood red som var helt makalös.

Sedan tar det några månader och så får man en ny platta som håller nästan samma höga klass. På två plattor under 2017 har inte The Alarm fått en enda halvtaskig låt!

Varken Blood red eller Viral black finns på Spofity, men de finns att beställa på The Alarms webbshop.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

3 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ensamheten kittlar oss med en debutsingel

Nästa inlägg

Videopremiär: NANTING och Min snabbaste vän

Senaste om The Alarm