Rena guldlåtarna från Tony Mitchell

22 låtar trimmades ned till 13.

Nu får vi resultatet.

Vi får Tony Mitchells senaste platta Beggars gold – och det är jäkligt bra!

4/5

Artist:
TONY MITCHELL
Albumtitel:
BEGGARS GOLD
År:
2018
Genre:
AOR, ROCK
Skivbolag:
MELODIC ROCK RECORDS

Tony Mitchell är förmodligen mest känd som sångare i det klassiska rockbandet Kiss Of The Gypsy, men vid sidan om det har han även spelat med artister som Alice Cooper, Alan Parsons Project och Tony Hadley för att nämna några.

Dessutom har Mitchell, som bildade sitt första band som 15-åring 1981, en solokarriär där han med ojämna mellanrum skickar ut sina album.

När Tony Mitchell nu släpper Beggars gold blir det hans första soloplatta på sju år. Dock finns han med i Dirty White Boyz som släppte Down & dirty förr året.

Så här ser låtlistan för Beggars gold ut:

 1. Playing with fire
 2. Never say die
 3. Blind
 4. What you make it
 5. Someone like you
 6. Our song
 7. Stone by stone
 8. In everyone of us
 9. Wildside
 10. Fire me up
 11. Beggar’s gold
 12. Take a look at me now
 13. Welcome to the revolution

Ibland kan det vara värt att vänta länge på en platta, men det var det inte i detta fallet … detta är alldeles för bra! Det är inte okej att hålla på sådana här låtar så här länge!

Det här är 13 klasslåtar. Det är 13 melodiösa rock/AOR-låtar med såväl sköna gitarriff och refränger som körer och krokar. Det är både snyggt och energiskt och för den som gillar genren så lär den här plattan fungera hur bra som helst.

Det kickar i gång direkt med Playing with fire och då är det bara till att hålla sig fast i något och se till så att högtalarna får jobba ordentligt för nu väntar drygt en timmes skön melodiös rock-åktur.

Det är först efter Welcome to the revolution som man kan – och vill – släppa taget. Efter det kan man konstatera att Mitchell har levererat en klassplatta.

Tony Mitchell har producerat albumet. Det är också han som spelar gitarr, bas och keyboards. Mitchell har dock tagit en del hjälp, bland annat från Paul Hume (Demon), Tim Manford (Dante Fox) och Sue Willets (Dante Fox).

Mitchell hade alltså 22 låtar som skalades ned till 13. Nu undrar man mest hur de överblivna låtarna låter …

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Marlene Oak - Slip Away
Föregående inlägg

En efterlängtad återkomst av Marlene Oak

Nästa inlägg

Tre år och 1 557 inlägg senare ...

Senaste om Tony Mitchell