Det doftar 1980-tal över Tony Mitchells senaste platta

Det har bara gått ett år sedan Tony Mitchell släppte Church of a restless soul.

Fast han är redan tillbaka med nya finfina AOR/melodiösa hårdrockslåtar.

4/5

Artist:
TONY MITCHELL
Albumtitel:
HOT ENDLESS SUMMER NIGHTS
År:
2021
Genre:
AOR, HÅRDROCK
Skivbolag:
AOR HEAVEN

Tony Mitchell är aktuell med albumet Hot endless summer nights. Foto: Pressbild

Tony Mitchell är förmodligen mest känd som sångare i det klassiska rockbandet Kiss Of The Gypsy, men vid sidan om det har han även spelat med artister som Alice Cooper, Alan Parsons Project och Tony Hadley för att nämna några.

När Mitchell släppte Beggars gold var det hans första soloplatta på sju år. Han fyllde sedan på med att släppa Church of a restless soul förra året och nu är han alltså redan tillbaka med nästa släpp: Hot endless summer nights.

 1. Hot endless summer nights
 2. Can’t fight it
 3. Blame it on the rock n roll
 4. Strong enough
 5. Drowning in a sea of paradise
 6. Caught in the headlights
 7. Neon sky
 8. Leave the world behind
 9. Turn back time
 10. With you in a heartbeat
 11. Faithless
 12. Calling mother nature

Det är fin samling låtar vi får här. Tony Mitchell rör sig hela tiden mellan AOR och melodiös hårdrock – och det doftar 1980-tal över allting. Ja, det är klassisk AOR med allt som hör till. Det blir sköna gitarriff och snygga refränger. Mitchell gör det kanske inte så himla unikt, men det är snyggt, välgjort och låtarna är väldigt bra så det spelar ingen större roll.

Dessutom kickar plattan i gång med titelspåret Hot endless summer nights som gör att man nästan får ångest över att sommarkvällarna 2021 är ett minne blott. Den låten hade man gärna haft för några månader sedan …

Här finns också Strong enough. Det är en lugnare låt som snabbt blir en favorit. Det är ett klassiskt 1980-talssound med en allsångsrefräng. Det är rena godiset för en balladälskare och det suget går inte över när man hör Caught in the headlights eller Turn back time även om den sistnämnda går i något mellantempo.

Men det är klart att det finns fina snabbare låtar på det här albumet. Testa bara Neon sky. Mer 1980-tal är så blir det inte.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Det blir lättlyssnad country med Lady A

Nästa inlägg

Ny skön platta från Robert Jon & The Wreck

Senaste om Tony Mitchell