Black Paisley tar plats högt upp på listan

Det är smått sjukt hur imponerad man kan bli av en del band.

Då är det inte så lite häftigt att det är ett svenskt band som finns väldigt högt upp på den listan just nu.

De heter Black Paisley.

5/5

Artist:
BLACK PAISLEY
Albumtitel:
NEED SOME SOUL
År:
2020
Genre:
ROCK
Skivbolag:
BLACK PAISLEY AB

Debutplattan Late bloomer är en makalös debut. Uppföljaren Perennials är nästan lika bra den och med tanke på vad Black Pailsey – med sångaren och gitarristen Stefan Blomqvist i spetsen – brukar bjuda på så vet man ju redan på förhand om att man kommer att gilla det.

Dock vet man inte vilken riktning de väljer att gå. Ibland kan det bli lite tyngre rock, ibland kan det bli lite mer melodiöst och åt AOR-hållet och ibland kan det bli lite lugnare. Så här långt har de i alla fall aldrig lyckats göra mig besviken med vare sig album- eller singelsläpp.

A million miles away
Stop baby – tell me we can talk about it
Sometimes hard to say
I know – but maybe we can work it out?

Black Paisley

Och nu är det dags för singeln Need some soul. Och det är precis det man får. Man får Black Paisley-själen i den här finfina låten. Denna gång väljer de dock det lite mer klassiska rockspåret. Det är en låt som går i spåren av Bryan Adams och Bruce Springsteen. Då vet ni att det är catchigt, ganska soft och en härlig refräng. Det är både somrigt och radiovänligt när Black Paisley ger oss en låt om en gammal avslutad relation som trots det inte är bortglömd.

Det här är en sådan där låt som ser till att man blir glad i både kropp och själ. Need some soul är helt enkelt ett Black Paisley i absolut högform – fast å andra sidan så har man aldrig hört det här gänget vara ur slag …

Black Paisley
Stefan Blomqvist
(sång, gitarr)
Ulf Hedin (gitarr)
Jan Emanuelsson (bas)
Robert Wirensjö (keyboards)
Mikael Kerslow (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Nytt med fantastiska The Baboon Show

Nästa inlägg

Det blir nostalgiskt när Hobby släpper nytt

Senaste om Black Paisley