En familjeangelägenhet för John Fogerty

Något av det mest trevliga att följa i musikväg under covid-19-pandemin är John Fogerty.

Han har helt enkelt tagit några av sina klassiska låtar och gjort dem till en familjeangelägenhet …

4/5

Artist:
JOHN FOGERTY
Albumtitel:
FOGERTY’S FACTORY
År:
2020
Genre:
ROCK
Skivbolag:
BMG RIGHTS MANAGEMENT

När USA låste ned på grund av pandemin valde John Fogerty att fortsätta bjuda på sin fantastiska musik – fast på ett annorlunda sätt.

Han valde att göra det tillsammans med sin familj och barnen Shane, Tyler och Kelsy. De har under flera månader bjudit på John Fogertys klassiska låtar som de har spelat in och lagt upp på Youtube.

Det har handlat om ganska enkla inspelningar – men det har varit smått magiskt att få hänga med familjen som har samlats för att underhålla hela världen med musik.

Tänk att få ha varit med när familjen Fogerty har suttit och jammat … Hur som helst. Nu släpper de albumet Fogerty’s factory.

Vi ville göra något bra för att hjälpa andra. Min dotter föreslog att vi skulle spela tillsammans för att lindra den oron vi kände. I vår familj har musik alltid gett oss mycket glädje och vi trodde att vi på något sätt kunde dela den glädjen till andra så vi samlades i vår studio och spelade musik. Vi har många instrument i studion och barnen började spela instrument de inte tidigare spelat. Särskilt Kelsy, hon som precis börjat spela gitarr, hon spelade trummor för första gången.

John Fogerty
 1. Centerfield (Dodgers stadium version)
 2. Have you ever seen the rain?
 3. Lean on me
 4. Hot rod heart
 5. Blue moon nights
 6. Tombstone shadow
 7. City of New Orleans
 8. Proud Mary
 9. Blueboy
 10. Bad moon rising
 11. Fortunate son
 12. Don’t you wish it was true

En stor grej med de här Youtubeklippen är att de inte har varit perfekta. Det har aldrig heller varit målet med det – och man måste bara älska att det. Det känns så otroligt äkta när inte allting är upputsat in i sista detalj – men självklart så låter det bra. Ja, det låter grymt bra.

Sedan är det kanske inte så svårt att få ihop bra låtar med tanke på vad Fogerty har i sin låtkatalog även om han har kryddat gamla klassiska sololåtar med Creedence Clearwater-låtar och någon cover.

Topp tre? Centerfield, Fortunate son och Have you ever seen the rain?

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Det är dags för Pierre Pettersson att solodebutera

Nästa inlägg

Spaghettivästern med High Up North ...

Senaste om John Fogerty