4/5
Artist:
Black Rebel Motorcycle Club
Album:
År:
2018
Genre:
Rock
Bolag:
Abstract Dragon, PIAS

Black Rebel Motorcycle Club släpper nytt

Black Rebel Motorcycle Club firar 20 år som band i år.

Då skickar de ut ett nytt album.

Vi får Wrong creatures.

När det amerikanska rockbandet drog i gång hette de The Elements, men de upptäckte att det redan fanns ett band med samma namn så de fick hitta på något annat. Då blev det Black Rebel Motorcycle Club – hämtat från Marlon Brandos film The wild one.

Under sina 20 år har de hunnit med att släppa åtta studioalbum.

 • B.R.M.C. (2001)
 • Take them on, on your own (2003)
 • Howl (2005)
 • Baby 81 (2007)
 • The effects of 333 (2008)
 • Beat the devil’s tattoo (2010)
 • Specter at the feast (2013)
 • Wrong creatures (2018)

Allt BRMC har släppt har kanske inte alltid varit av högsta klass, men det här är ändå ett band som på något sätt känns äkta. De gör liksom som de vill och när de får ihop det så håller BRMC högsta klass och Wrong creatures är riktigt bra.

 1. DFF
 2. Spook
 3. King of bones
 4. Haunt
 5. Echo
 6. Ninth configuration
 7. Question of faith
 8. Calling them all away
 9. Little thing gone wild
 10. Circus Bazooko
 11. Carried from the start
 12. All rise

Black Rebel Motorcycle Club ger oss någon småstökig alternativ rock med mycket gitarrer, sköna basgångar och tunga trummor Samtidigt är det ganska mörkt och det känns väl inte helt fel att nämna att man får en del Nick Cave-vibbar.

Wrong creatures börjar med ett intro, men sedan är det en ögonbrynshöjare. Vi får Spook, en mörk låt med ett vansinnigt skönt gitarrsound och ett lika skönt, soft gung. Där fastnade en annan …

Här finns också lite mer psykedeliska låtar som Haunt och Question of faith. Det är låtar som kunde ha platsat på något Nick Cave-album. Det är också låtar som behöver några lyssningar för att man verkligen ska uppskatta dem.

Det finns en låt som sticker ut lite extra. Det finns en låt som får en att spetsa öronen lite extra och som tvingar en att dra fram listan över de bästa låtarna 2018. Det är Echo. Det är en blixterskön ballad som går åt U2-hållet. Vilken ballad! Vilken låt!

Vill du ha lite mer fart så dra i gång Little thing gone wild. Det är en rock ’n’ roll-pärla!

Black Rebel Motorcycle Club

Peter Hayes (sång, gitarr)

Robert Levon Been (sång, bas, gitarr)

Leah Shapiro (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Black Veil Brides rock 'n' roll-historia fortsätter

Nästa inlägg

Varmt och känslosamt av November Stories