Fjärde plattan på fem år från Chris Stapleton

Fyra album på fem år – och alla är skitbra.

Mannen bakom dem är Chris Stapleton och han är aktuell med plattan Starting over.

4/5

Artist:
CHRIS STAPLETON
Albumtitel:
STARTING OVER

År:
2020
Genre:
AMERICANA, COUNTRY
Skivbolag:
MERCURY NASHVILLE, SOUND RECORDS, UMG RECORDINGS

Chris Stapleton är onekligen något av det bästa man kan få när det gäller modern coutry/outlaw country/americana nu för tiden. Stapleton är hur pålitlig som helst och singer-songwritern gör plattor där varenda låt håller hög klass.

  • Traveller (2015)
  • From a room: Volume 1 (2017)
  • From a room: Volume 2 (2017)
  • Starting over (2020)

Stapleton, som också har skrivit låtar till artister som Adele, Brad Paisley och Dierks Bentley, gör sina låtar med en jäkla känsla och ha blandar in lite alla möjliga genrer i det. Här kan man höra allt från country, blues, ameriana och soul till bluegrass.

Detta är dock en platta som man ska ge mer än en lyssning. Man behöver verkligen få höra de här låtarna ett par gånger för att verkligen uppskatta dem.

Det är då som man inser med vilken jäkla känsla som Stapleton gör sina låtar. Man blir verkligen nyfiken på varenda textrad. Att få höra en låt om en saknad hund har aldrig tidigare gett mig några rysningar, inte ens nästan. Det gör det när Stapleton ger oss Maggie’s song

I Whiskey sunrise är det i stället gitarrlirandet och Stapleton röst som gör att man ryser. Gitarrsoundet i You should probably leave skojar man inte heller bort.

Stapleton bjuder dessutom på tre covers. De är John Fogertys Joy of my life, Guy Clarks Worry B gone och Old friends. Dra i gång Joy of my life först … vilken känsla! Det är faktiskt som så att Stapletons röst påminner en del om Fogertys.

Topp tre? Cold, Joy of my life och You should probably leave … och så måste självklart titelspåret lyftas fram.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ny kanonsingel med The Zangwills

Nästa inlägg

Välmeriterat gäng överraskar

Senaste om Chris Stapleton