Välmeriterat gäng överraskar

Det är inte alltid givet att tre ärrade musikers skilda meriter kan blandas till en sån här godbit som From The Sky ger oss.

4/5

Artist:
FROM THE SKY
Albumtitel:
FROM THE SKY
År:
2021
Genre:
ROCK

Skivbolag:
NINETONE RECORDS

Closure inleder (titeln antyder dock en avrundning) den här debutplattan från Malmötrion, som redan har släppt några spår som aptitretare.

Downstream är ett drömlikt andraspår (som om det bjöds in till en kopp kamomillte) med ett härligt kontrasterande utbrott av gitarristen Staffan Österlind – en internationellt meriterad musiker. Och titelspåret är som om de låtit nåt grunge-aktigt krypa fram ur verktygslådan men det svänger tungt.

Svänget är genomgående i högsätet i låtarna, vilket inte enbart förklaras av sångaren/gitarristen/trumplågaren Pontus Snibbs uppväxt med pappa Håkan Nyberg, en av svensk rocks verkliga trumveteraner.

Och även om Snibb håller stockviftandet vid liv i countryrockarna Jason & The Scorchers känns detta mer som ett sammansvetsat trio-projekt där andra influenser än blues och röjarrock fått ta plats. Och riktigt bergfast är också basisten Sampo Axelsson.

Gitarristen undviker standard-pentan och färgar varje låt på ett egensinnigt vis, och förutom att låtarna är av lite annan karaktär än ”Vrid upp till 11 så manglar vi!” så är produktionen välkryddad utan att förlora bett.

Release sker vid årsskiftet 2020-2021.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Fjärde plattan på fem år från Chris Stapleton

Nästa inlägg

Texas och Wu-Tang Clan återförenas