Thy Row – finsk metal i full frihet

Ett första skivsläpp 2019 och gig i Japan har krattat manegen för Thy Row och ett fullängdsalbum.

Det blev ett prima resultat.

4/5

Artist:
THY ROW
Albumtitel:
UNCHAINED

År:
2021
Genre:
HÅRDROCK, METAL
Skivbolag:
ROCKSHOT RECORDS

Den här finska kvartetten tillhör definitivt en förstafemma av högsta klass, om man nu får låna lite hockeyspråk. För sett till fyra år som band besitter de en samspelthet och tydligt visat gemensamt mål som bara de mest envisaste och mest ihopsvetsade brukar göra.

De påtalar själva just det viktiga i att ha samma visioner och denna albumdebut visar tydligt på fem musikaliska viljor som går armkrok med varann.

Solid rytmsektion och klassiska tvilling-gitarrer bygger en färgrik och ofta mustig fond för den i alla avseenden röststarke Mikael Salo – med ofta starkt hörbara influenser från legendariske Ronnie James Dio – att ge den lilla extra touch som lyfter repertoaren.

Och som mer eller mindre en ”ballader hoppar jag gärna över”-lyssnare, accepterar jag ändock gärna Down on my knees (fast kanske mest för att den aldrig når den bottenlösa sliskighet som Scorpions Wind of change satte ramarna för).

Produktionen är välgjord och gitarrerna tuggar, maler och målar klangrikt ovanpå en stabil trum- och bas-grund. Alltsammans ger en modern och profilerad hårdrock/metal av klassiskt snitt.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Shirley road - ett album som många har missat

Nästa inlägg

Punsch är tillbaka med Sagor från Bergslagen