Punsch är tillbaka med Sagor från Bergslagen

Pusch är tillbaka med en ny finfin platta.

Det svenska rockbandet ger oss Sagor från Bergslagen.

4/5

Artist:
PUNSCH
Albumtitel:
SAGOR FRÅN BERGSLAGEN
År:
2021
Genre:
ROCK
Skivbolag:
COMEDIA

Punsch har sina rötter i Bergslagen och var i gång under tio år innan det blev en längre vila, men de hittade tillbaka och nu är det dags att släppa albumet Sagor från Bergslagen.

  1. Som vi höll på
  2. Alla år
  3. Bort
  4. Hinken
  5. Östersund
  6. Jag minns att sprang
  7. Det kommer en tid
  8. Bergslagen
  9. En vanlig dag
  10. Jagar nerför en dröm

Det här är en skön platta – och den som gillar klassisk svensk rock med lite folk-känsla bör älska detta. Om man ska jämföra med något annat så kanske Grymlings? Ni vet det klassiska bandet med Göran Lagerberg, Magnus Lindberg, Mikael Rickfors, Mats Ronander och Pugh Rogefeldt som var i gång under några år.

Det är i alla fall i samma fack som Punsch hamnar och de inleder sitt nya album med Som vi höll på. Här blir det lite mer blues och det är blueskänsla i flera av låtarna på Sagor från Bergslagen.

Givetvis finns här singeln Bergslagen. Då blir det både naturromantik och feststämning samtidigt som det görs med glimten i ögat för visst är Bergslagen en underdog till Stockholm?

Det bli mer geografi. Här finns även låten Östersund. Då blir det ett sjuhelsikes gung när Christian Ståhlberg sjunger om att fly från allt och ologiskt hamna i kalla Östersund …

Här finns några låtar som sticker ut lite extra, några låtar som man direkt måste höra sju-åtta gånger. Det är till exempel Alla år som man får en del Eldkvarn-vibbar från och här Ståhlberg funderar på alla år som har passerat.

Hinken kan vara albumets absoluta höjdpunkt. Det är en snabb låt med ett härligt gung och det blir en skön text när Punsch har gjort sin bucket-list.

De här berättande texterna är hur sköna som helst att lyssna på. I Jag minns att jag sprang får Ståhlberg bland annat med torsken i bandymatchen mot Slottsbron, en grön cykel utan lyse, om att spela bort sina pengar, om kalla händer och att det är långt till sommaren. Just det där gör att man bara måste lyssna på Punsch.

Punsch
Christian Ståhlberg
(sång, gitarr, munspel)
Alice Ståhlberg (sång, tamburin)
Magnus Norström (gitarrer, pedaler)
Janne Hedström (bas)
Niclas Nordquist (keyboard, trumpet)
Niclas Bäcklund (saxofon, dragspel)
Antonio Blagus (percussion)
Mats Fjellner (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Thy Row - finsk metal i full frihet

Nästa inlägg

Mästerligt och vemodigt av Selma & Gustaf