4/5
Artist:
Walter Salas-Humara
Album:
Work: Part 2
År:
2017
Genre:
Rock
Bolag:
Blue Rose

Salas-Humara går igenom sin låtkatalog …

För drygt ett år sedan släppte Walter Salas-Humara Work: Part one.

Nu är han tillbaka och han fortsätter på inslagen väg – och han fortsätter att övertyga.

När Walter Salas-Humara släppte plattan Work: Part one handlade det om att göra egna akustiska americana-nytolkningar på favoritlåtar ur den egna låtkatalogen.

De flesta av låtarna hämtades från de tre första The Silos-plattorna. Salas-Humara var låtskrivare och en av grundarna till framgångsrika The Silos som bildades 1985 i New York.

Vid sidan om The Silos har Salas-Humara även en solokarriär och nu är det dags för en ny platta med gamla låtar. Walter Salas-Humara ger oss Work: Part two.

  1. Find a way
  2. A few hundred thank you’s
  3. My big car
  4. The only story I tell
  5. All falls away
  6. The sounds next door
  7. Here’s to you
  8. Start the clock
  9. Picture of Helen
  10. Miles away

Det är en imponerande samling låtar vi får. Det är högklassig akustisk americana/folkrock. Det är den där typen av musik som man aldrig tröttnar på.

Tyvärr lyckas jag inte hitta något från plattan på Youtube, men håll till godo med en låt som han spelade live i år. Den finns inte med på plattan, men ni får en vink om Salas-Humara – om ni inte redan har koll.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ron Pope ger oss folkrock med popkänsla

Nästa inlägg

En superlåt från en supergrupp