4/5
Artist:
Hurula
Album:
Vapen till dom hopplösa
År:
2016
Genre:
Punk
Bolag:
Universal

Vilken miss att missa Hurula …

För två år sedan släppte Hurula sin finfina solodebut. Nu finns uppföljaren att lyssna på. Enkelt summerat: Missa den för Guds skull inte!

När Hurula (Robert Hurula Pettersson som även har funnits med i Masshysteri för att nämna ett band) solodebuterade med albumet Vi är människorna våra föräldrar varnade oss för 2014 var det en platta som man spelade sönder och samman. Så bra var den.

Men inför släppet av Vapen till dom hopplösa hade jag rört ihop det och blandat ihop Hurula med en annan artist så när plattan kom dissade jag den totalt.

Det var ju också ett jävla sätt. För att blanda ihop Hurula med någon annan är ju smått oförlåtligt. Tack och lov så har jag blivit rättad nu.

Fem-sex veckor efter albumsläppet drog jag i gång Vapen till dom hopplösa … och Hurula har gjort det igen! Vi får svensk punkpop – som placeras i samma fack som kultbandet Noice – med suveräna melodier. Vi får en riktigt vass platta.

 1. Rundgång …
 2. Ont som jag
 3. Helvete här
 4. Ny drog
 5. Kom över nu
 6. Vapen till dom hopplösa
 7. Åtta trappor
 8. Exorcist
 9. Undergången med dig
 10. Sand
 11. Till slut …

Här finns några av Hurulas bästa låtar någonsin. Ont som jag är en av dem.

Helvete här är en annan. Den är så där härligt bitterljuv.

Behöver känna dig överlägsen

Behöver någon att skratta åt

Alla kommer att älska dig, när du är död

Kom över nu är an av favoriterna på plattan. Det är en sådan där låt som växer och växer. Ny drog är en annan låt man måste lyssna på.

Åtta trappor, Exorcist … ah, det börjar nästan bli löjligt. Varenda låt Hurula skickar ut är bra. Det är klass.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

3 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Old Crow Medicine Show levererar god hästjazz

Nästa inlägg

Texternas betydelse ... en dålig låt är dålig

Senaste om Hurula