Hurula ger oss kanonplattan Jehova

Mer svenskt.

Mer grymt bra svensk musik.

Nu är det Hurula som fixar det med sitt album Jehova.

5/5

Artist:
HURULA
Albumtitel:
JEHOVA
År:
2020
Genre:
ROCK
Skivbolag:
RAZZIA, SONY MUSIC

Robert Hurula har tidigare funnits med i punkbanden Masshysteri och The Vicious. Han har även funnits med i Invasionen för att nämna ytterligare något band.

Sedan 2014 har han skickat ut soloplattar som Hurula – och det är inte vilka plattor som helst …

 • Vi är människorna våra föräldrar varnade oss för (2014)
 • Vapen till dom hopplösa (2016)
 • Klass (2019)
 • Jehova (2020)

När Hurula gav oss klass under förra året så fick vi en nattsvart platta. Det var ångestladdat, mörkt och naket. Det var också en annan sida av Hurula.

När han nu släpper Jehova känns det inte fullt lika nattsvart, även om albumet känns som en fortsättning på Klass – och Hurula har beskrivit sitt nya album som vägen ut ur traumat som låtarna på Klass var – och texterna är stundtals fortfarande nästan jobbiga att höra. Det är fortfarande vemodigt och det är misär och annat elände.

 1. Vårdcentralen
 2. Jehova
 3. Främlingar igen
 4. Tro på er ruin
 5. Arvet
 6. Änglar
 7. Sjuk av kärlek
 8. När molnen rullar in
 9. Ikväll, ikväll

Hurula ger oss en väldigt, väldigt bra platta. Ja, Jehova är till och med det bästa han har gjort. Nu blir det långsammare låtar som varvas med lite snabbare samtidigt som det är ett ganska mörkt sound som är ganska punkigt. Det är liksom Hurula och ni som har lyssnat på honom tidigare lär känna igen er.

Det är mer driv i musiken denna gång och refrängerna sitter där i låt efter låt. Varenda låt fastnar och det känns som om varenda låt kommer att växa och växa.

Topp tre? Änglar, Jehova och Tro på er ruin … och Ikväll, ikväll.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

evelyne skapar magi - och gör årets bästa svenska platta

Nästa inlägg

En dubbel-EP med lysande covers av Dave Hause

Senaste om Hurula