Välklädd rock av Champlin, Williams & Friestedt

Joseph Williams, Bill Champlin & Peter Friestedt är tillbaka med en ny platta.

Då får vi en soft, skön och välgjord platta.

4/5

Artist:
CHAMPLIN – WILLIAMS – FRIESTEDT
Albumtitel:
CWF 2
År:
2020
Genre:
ROCK, AOR
Skivbolag:
BLACK LODGE RECORDS

Champlin, Williams och Friestedt släpper sin andra platta. Foto: Pressbild

Det är inte vilken trio som helst som går samman oh gör gemensam sak. För den som gillar västkustrock/AOR är detta rena rama högtiden.

De tre är Toto-sångaren Joseph Williams, den förre Chicago-sångaren Bill Champlin och gitarristen och producenten Peter Friestedt. Och den trion bjuder på klassisk, elegant och välklädd amerikansk västkustrock.

Det säger sig väl själv när det handlar om Toto– och Chicago-medlemmar …

På albumet gästar dessutom artister som Amy McDonald, Tamara Champlin, Michael McDonald, John JR Robinson (Michael Jackson, Quincy Jones), Randy Goodrum (Toto, Chicago), Tamara Champlin, Diane Warren, Frank Ådahl och Lars Säfsund.

  1. Runaway dancer
  2. 10 miles
  3. Love in the world
  4. Amandas disguise
  5. Between the lines
  6. Look away
  7. All that I want (Remix 2020)
  8. Restless love
  9. Price of love
  10. Sometimes you win

Här finns några låtar som man känner igen och inte minst fastnar man för Look away. Originalversionen av den finns med på Chicagos album Chicago 19 och just Look away tillhör mina personliga favoriter från det gänget. Ja, det är nog som så att jag rankar den som nummer ett av allt det som Chicago har gjort … så att göra en cover av den? Det går faktiskt bra! Champlin – Williams – Friestedt gör det skitbra. Det är precis samma jobbiga känsla som man får när man lyssnar på låten med CWF som man får med Chicago.

Andra höjdare är den sommarrockiga Runaway dancer, den Chicago-liknande Between the lines och inte minst den Toto-liknande balladen 10 miles som också finns med på Rockfarbrors årsbästalista från 2018. Det är en grymt låt som har allt från ett skönt gitarrsound till en makalös sånginsats. Det är klass rakt igenom.

CWF 2 släpptes den 15 maj.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

The Kooks fantastiska låt fixar humöret

Nästa inlägg

Jason Isbell And The 400 Unit - lika bra varje gång!