Skönt drag med power metal-bandet Labÿrinth

2017 gjorde Labÿrinth comeback med plattan Architecture of a God.

Nu är power metal-bandet tillbaka med ny musik – och det är samma sköna drag denna gång.

4/5

Artist:
LABYRINTH
Albumtitel:
WELCOME TO THE ABSURD CIRCUS
År:
2021
Genre:
METAL, POWER METAL
Skivbolag:
FRONTIERS MUSIC S.R.L.

Om vi spolar bandet tillbaka så kan man konstatera att Labÿrinth gjorde succé så fort de hade bildats 1991 i Massa, Tsucany. Det blev succé med den första demon, med den första EP:n och det första albumet.

Det blev fler album, men allting tog slut och Labÿrinth lades ned, men 2016 hörde Frontiers Music s.r.l. av sig till Andrea Cantarelli och Olaf Thorsen, som var med och bildades Labÿrinth, och undrade om det fanns någon möjlighet för bandet att göra en comeback.

Det gjorde det och nu släpper de – med en förändring i line-upen där Mattia Peruzzi har ersatt John Macaluso på trummor – sin andra platta sedan återkomsten.

 1. The absurd circus
 2. Live today
 3. One more last chance
 4. As long as it lasts
 5. Den of snakes
 6. Word’s minefield
 7. The unexpected
 8. Dancing with tears in my eyes
 9. Sleepwalker
 10. A reason to survive
 11. Finally free

Detta är ett vass power metal-album. Det är snabba låtar med ett skönt drag samtidigt som det är melodiskt och det även finns en del progressiva inslag.

Labÿrinth ger oss lite av allt – och det gäller även tempot. Stundtals går det blixtrande snabbt – ja, det går nästan väl snabbt och det blir speedmetal över det hela – där trummandet, gitarr- och keyboard-lirandet gör att man mest vill höja volymen. Sedan drar de även ned på tempot vilket gör att man inte tröttnar på detta i första taget.

Labÿrinth
Roberto Tiranti
(sång)
Olaf Thorsen (gitarr)
Andrea Cantarelli (gitarr)
Nik Mazzucconi (bas)
Oleg Smirnoff (keyboards)
Mattia Peruzzi (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Lite sent ... men Screamer är lika bra för det!

Nästa inlägg

Ett svårt andra album? Nej, inte för Happy.

Senaste om Labÿrinth