Fantastisk comeback av Labÿrinth

Gillar du power metal?

Då har du en platta som du inte vill missa här: Architecture of a God.

4/5

Artist:
LABYRINTH
Album:
ARCHITECTURE OF A GOD
År:
2017
Genre:
METAL, POWER METAL
Skivbolag:
FRONTIERS MUSIC S.R.L.

Det är det italienska bandet Labÿrinth, som bildades 1991 i Massa, Tuscany, som har gjort plattan som släpps inom kort.

Om vi spolar bandet tillbaka så kan man konstatera att Labÿrinth gjorde succé så fort de hade bildats. Det blev succé med den första demon, med den första EP:n och det första albumet. Sedan har Labÿrinth skickat ut platta efter platta även om bandmedlemmar har kommit och gått.

Förra året hörde Frontiers Music s.r.l. av sig till Andrea Cantarelli och Olaf Thorsen, som var med och bildades Labÿrinth, och undrade om det fanns någon möjlighet för bandet att göra en comeback tillsammans med Roberto Tiranti.

Det gjorde det.

När vi nu har nått 2017 får vi Labÿrinths, som numera består av Roberto Tiranti (sång), Olaf Thorsen (gitarr), Andrea Cantarelli (gitarr), Nik Mazzucconi (bas), Oleg Smirnoff (keyboards) och John Macaluso (trummor), åttonde studioalbum.

Man skojar inte bort den här återkomsten.

Vi får ett ruskigt bra power metal-album. Det är ett jäkla ös. Det är fullt drag från början samtidigt som det är melodiöst.

Architecture of a God släpps den 21 april. Låtlistan ser ut så här:

 1. Bullets
 2. Still alive
 3. Take on my legacy
 4. A new dream
 5. Someone says
 6. Random logic
 7. Architecture of a God
 8. Children
 9. Those days
 10. We belong to yesterday
 11. Stardust and ashes
 12. Diamond

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Frontier Ruckus är tillbaka

Nästa inlägg

Age Of Reflection - både nytt och klassiskt

Senaste om Labÿrinth