4/5
Artist:
Wrstlng
Album:
Hoarse bear (EP)
År:
2016
Genre:
Indie
Bolag:
Bakery Allstars Recordings

Wrstlng – med känsla för melodier

Gillar du klassiska band som Popsicle, The Stone Roses och This Perfect Day? Då finns det ett band du bara måste lyssna in dig på: Wrstlng som är aktuellt med Hoarse bear.

Wrstlng ger oss indiepop/shoegaze med med en fantastisk känsla för melodier. Göteborgsbandet ger oss ett riktigt skönt sound.

EP:n Hoarse bear är bandets första släpp på Bakery Allstars Recordings och innehåller sex låtar inspelade mellan 2013-2015. Här har de dock fått nytt liv och blivit nyputsade och nymastrade.

  1. Meds
  2. Pop circle
  3. No shit, Sherlock
  4. 2003
  5. Avgå
  6. Sunshine

Meds är helt klart en ny favoritlåt. Det är ett så extremt gott indiepopgung i låten att man inte vill sluta lyssna.

Pop circle är inte dum den heller.

Avgå är en tredje favorit … Hoarse bear är en himla bra EP och är du sugen på lite klassisk svensk indiepop så är det bara till att dra i gång EP:n. Du lär inte ångra dig.

En anledning till att det låter så bra kan vara att Wrstlng, som bildades 2013 efter att ha träffats på fester via gemensamma bekanta, är ett kompisgäng (som man inte sällan kan se hänga på nåt hak på Andra Långgatan i Göteborg) som har kul tillsammans när de lirar sin musik.

Wrstlng jobbar nu på nya låtar till en fullängdare som är planerad att släppas sommaren 2017. Den plattan ser man redan fram emot.

 

 

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Löjligt spännande & himla bra!

Nästa inlägg

Albany down - rock med sköna bluesinslag