Det doftar old school över SteelCity

Los Angeles-rockarna SteelCity var tillbaka med ny musik under 2020.

De var tillbaka med sin andra fullängdare: Mach II.

4/5

Artist:
STEELCITY
Albumtitel:
MACH II
År:
2020
Genre:
ROCK
Skivbolag:
PERRIS RECORDS

Det var under 2018 som SteelCity stormade fram med sin debutplatta Fortress.

För några månader sedan var det dags att ta nästa kliv och skicka ut elva nya spår som finns på Mach II.

 1. Hearts on fire
 2. Dead men
 3. Steal your heart
 4. Wasted time
 5. I cry
 6. A little love
 7. Still close to my heart
 8. Give it back
 9. Spotlight
 10. Prayer for love
 11. Down to one

Ett hårdrocksband som kommer från Los Angeles, ja då tänker väl en annan mest på glamrock, solskenshårdrockrock med feta melodier. Typ lite så. Det är väl självklart att det finns sjukt mycket mer än så, men det är det som poppar upp först i ett morgontrött huvud.

Och det är väl lite där SteelCity finns. Det är ett melodiskt hårdrock/glamrock-band och man kanske skulle kunna säga att låter lite som en blandning av Poison och Mötley Crüe. Typ på det hållet i alla fall plus att det doftar old school över det hela vilket definitivt är ett stort plus.

Och för en som gillar båda de där banden så är det rena godisasken. SteelCity bjuder både på makalösa ballader och snabbare låtar. Det är finfina gitarriff, det är bra sång från Roy Cathey (som ligger inne med en lite småhes röst), det är en tajt rytmsektion som ser till att det blir ett skönt gung i låt efter låt.

Det är helt enkelt en klockren platta utan ett enda svagt spår.

Topp tre? Down to one, Dead men och Still close to my heart.

SteelCity
Roy Cathey
(sång)
Mike Floros (gitarr)
Jason Cornwell (bas)
BJ Zampa (trummor)
Tony Stahl (keyboards)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Tredje studioalbumet av Defecto är en höjdare

Nästa inlägg

Andra EP:n från Sekunderna är här