Är det tidernas bästa synthpopplatta?

Är Some great reward tidernas bästa synthpopplatta? Med låtar som People are people, Master and servant och Blasphemous rumours så måste den i alla fall finnas med i snacket.

5/5

Artist:
DEPECHE MODE
Albumtitel:
SOME GREAT REWARD
År:
1984
Genre:
ELEKTRONISKT, SYNTH
Skivbolag:
MUTE

Depeche Mode bildades 1980 i Basildon, Essex. Bandets originaluppsättning bestod av Dave Gahan, Martin Gore, Andy Fletcher och Vince Clarke. De släppte sitt debutalbum Speak & spell 1981, men strax efter det lämnade Clarke bandet. Han ersattes av Alan Wilder.

1982 var det dags för A broken frame och ett år senare släpptes Construction time again. Depeche Mode släppte tre plattor på tre år. Alla var smått lysande.

Det kom även ett fjärde album på fyra år: Some great reward. Det nådde som bäst femteplatsen på albumlistan i England och i USA blev det som bäst en 54:e plats.

Det där är egentligen katastrofala siffror. I mina ögon är Some great reward Depeche Modes bästa platta. De skickade bara ut tre singlar från albumet. Det kunde och borde ha varit fler.

People are people är en favorit från plattan.

 1. People are people
 2. Master and servant
 3. Blasphemous rumours/Somebody

Some great reward innehåller nio låtar.

 1. Something to do
 2. Lie to me
 3. People are people
 4. It doesn’t matter
 5. Stories of old
 6. Somebody
 7. Master and servant
 8. If you want
 9. Blasphemous rumours

Lie to me är en annan favorit, Master and servant är ytterligare en. Den sistnämnde köpte man som en gråsvart maxisingel när den kom. Den spelades sönder på ett halvår …

It doesn’t matter finns också … varenda låt är lysande, men det kan bara vara en som är nummer ett. På Some great reward är det Blasphemous rumours. Den är makalöst bra. Man kan liksom inte ha en 80-talsvecka utan att ha med den låten.

Girl of 16
Whole life ahead of her
Slashed her wrists
Bored with life
Didn’t succeed
Thank the lord
For small mercies

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

6 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Master of puppets - en milstolpe

Nästa inlägg

Någon mer som lyssnar på Trance Dance?

Senaste om Depeche Mode