Miley Cyrus överraskar med nya plattan

Miley Cyrus släpper en ny platta.

Ja, det känns väl lite som en gäspning – ända tills man har hört den vill säga …

4/5

Artist:
MILEY CYRUS
Albumtitel:
PLASTIC HEARTS
År:
2020
Genre:
ROCK, POP
Skivbolag:
RCA RECORDS, SONY MUSIC

Miley Cyrus har släppt album sedan 2007 och hon har bjudit på lite allt möjligt genom åren. Hon har varit inne på såväl country som hip-hop, men de de flesta ser väl amerikanskan som en popstjärna.

 • Meet Miley Cyrus (2007)
 • Breakout (2008)
 • Can’t be tamed (2010)
 • Bangerz (2013)
 • Miley Cyrus & Her Dead Petz (2015)
 • Younger now (2017)
 • Plastic hearts (2020)

De plattor som hon har släppt har väl inte riktigt fastnat här hemma. Visst har Miley Cyrus blixtrat till och släppt bra låtar, men det som hon hittills har gjort bäst är sina Backyard sessions. Där kör hon en del covers och har ni inte sett detta så rekommenderas det varmt för det hon har gjort där är imponerande. Det är också anledningen till att man över huvud taget ger Plastic tears en chans.

 1. WTF do I know
 2. Plastic hearts
 3. Angels like you
 4. Prisoner
 5. Gimme what I want
 6. Night crawling
 7. Midnight sky
 8. High
 9. Hate me
 10. Bad karma
 11. Never be me
 12. Golden G string
 13. Edge of midnight (Midnight sky remix)
 14. Heart of glass (live from the iHeart Festival)
 15. Zombie (live from the NIVA Save Our Stage Festival)

När Miley Cyrus släpper sitt sjunde studioalbum väljer hon att göra en rockplatta. Det tar ett par-tre låtar sedan inser man att detta är Miley Cyrus. Det är detta hon ska göra. Hennes raspiga röst passar skitbra till detta – fast det visste man egentligen om med tanke på Backyard sessions-spelningarna.

Det är i alla fall kul – och det är nästan konstigt att det inte har hänt tidigare – att hon går all in och gör en hel – nästan i alla fall – platta med rocklåtar.

Visst, det är poprock över flera låtar och det blir country i någon annan. Det blir dessutom new wave i en tredje låt och det blir punkig 1980-talspop i en fjärde, men det råder ingen tvekan om att detta är Cyrus bästa platta. Ja, det är överlägset den bästa plattan som hon har gjort.

Miley Cyrus gör dessutom en del samarbeten på plattan och här finns Dua Lipa, Billy Idol, Joan Jett och Stevie Nicks som är med på varsin låt. Dessutom kryddar Cyrus albumet med en del covers … då blir detta årets överraskning!

Topp tre … fem? High, Angels like you, Midnight sky, Never be me och WTF do I know.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

LULA ger oss skrammelpop på debutalbumet

Nästa inlägg

Huntingtons första egna låtar på 17 år

Senaste om Miley Cyrus