Huntingtons första egna låtar på 17 år

Deras första platta med eget material på 17 år.

Tidigare i år var Huntingtons tillbaka med albumet ¡Muerto, Carcel, O Rocanrol! – och det låter lika mycket The Ramones som det brukar göra …

4/5

Artist:
HUNTINGTONS
Album:
¡MUERTO, CARCEL, O ROCANROL!
År:
2020
Genre:
PUNK
Skivbolag:
HUNTINGTONS

Punkrockbandet Huntingtons, som kommer från Baltimore, Maryland, bildades under den första halvan av 1990-talet. De var sedan i gång under drygt tio år innan de tog an paus från allting, men nu har de varit i gång under tio år utan avbrott.

På deras senaste platta blir det 14 spår:

 1. Too old to care
 2. I am the liquor
 3. The slammer
 4. Innocent
 5. Dead wrong
 6. Not Penny’s boat
 7. Thank God for the bomb
 8. Things are gonna get better
 9. You don’t have to go
 10. Say hi to your mom for me
 11. Bottom of the bottle
 12. Be with you
 13. Liar
 14. I don’t wanna die alone

Här kan man tänka sig att en del skakar på huvudet och mest tänker ”det är alldeles för mycket The Ramones!” Fast det finns inte här. Visst, det låter mycket The Ramones. Så är det, men det spelar liksom ingen roll. Det låter ju bra!

Det är den där klassiska punken och det är samma sjuka gung. Vad kan man klaga på då? Det är ju liksom inte som så att det kommer att bli fler The Ramones-plattor så dår får man suga åt sig vad man hittar – och Huntingtons är definitivt värt att ge en del speltid.

Här finns några alldeles fantastiska låtar, som låter lite som om The Beach Boys har trillat in på punkrockspåret, dessutom får man inte missa Too old to care, Things are gonna get better, You don’t have to go, Be with you och I don’t wanna die alone.

Huntingtons
Mike Holt (sång, bas)
Jonathan ”Cliffy” Walker (gitarr, sång)
Josh Blackway (gitarr, sång)
Chris Eller (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Miley Cyrus överraskar med nya plattan

Nästa inlägg

Cats In Space ger oss en härlig rockplatta