5/5
Artist:
Tåget Till Wroclaw
Album:
Vem bryr sig? (Singel)
År:
2018
Genre:
Rock
Bolag:
Tåget Till Wroclaw

Premiär: Tåget Till Wroclaw släpper Vem bryr sig?

Har du koll på Tåget Till Wroclaw?

Har du det redan så är det bara till att suga åt dig deras senaste singel Vem bryr sig nu? som premiärspelas på Rockfarbror i dag.

Har du det inte så är det dags att skaffa koll nu!

Tåget Till Wroclaw (Marcus Räikkönen, David Larsson, Victor Larsen och Peter Räikkönen) har hängt med sedan 2009. Det var då bandet flyttade in i en lokal i ett gammalt bryggeri och sedan har det egentligen bara flutit på för det här bandet – även om låtsläppen inte har varit enormt frekventa.

Så här säger David Larsson om det:

– Från det att vi släppte Blunda inte mer så har det varit svårare för oss som band att komma ihop och snickra nya alster, eller för den delen repa, då en av medlemmarna flyttade till annan ort. Men något gig och någon ny singel har vi ju uppenbarligen lyckats få ihop ändå.

Efter att ha släppt den självbetitlade EP:n, som innehöll sex låtar, har ”Tåget” gett oss EP:n Vakna nätter & trötta dagar (2014), singeln En dag ska jag köpa dig ett slott (2015), EP:n Natten (2015) och singeln Blunda inte mer (2016). Det är vad ett gäng som mest hade bandet som ett tidsfördriv fixat …

– Anledningen att det blev just vi är troligtvis mest på grund av att vi bodde (och fortfarande bor) i lilla Fagersta, och här kryllade det inte av folk som ville spela musik.

För den som gillar rock, punk och låtar som är på svenska så är Tåget Till Wroclaw är något alldeles extra. Det visade de inte minst med Blunda inte mer, som har spelats flitigt här hemma, och nu gör de det igen.

Vem bryr sig? släpps i morgon, men du kan redan nu förhandslyssna på den på Rockfarbror.

Den låter kanske lite annorlunda mot tidigare material, det är lite mer poprock med punkvibbar över det hela, men det går liksom inte att missa att det här är ”Tåget” och att de återigen skickar ut en grymt bra låt.

– Den nya singeln Vem bryr sig? Är lite annorlunda mot vad vi har gjort tidigare, fast kanske ändå inte. Vi har skapat den på ett annorlunda sätt än hur vi har gjort tidigare och vi har spelat in den annorlunda mot hur vi gjort tidigare, men det känns ändå väldigt mycket ”Tåget”.

Det är svårt att inte börja spela luftgitarr eller stampa loss till takten när man hör det här soundet. Det är lika svårt att inte sjunga med i en grymt skönt text. Det finns liksom ingenting att inte gilla med den här låten. Dessutom, den växer för varje lyssning. Den är bra direkt, men tio lyssningar senare så är det här skitbra!

Av det vi hade finns inget kvar här,

men ibland när jag blundar är det fortfarande dig jag ser

Jag kanske minns dig som någon annan,

men allt du sa var att vem fan bryr sig?

Ingen bryr sig om dig

– Utveckling är det enda som är konstant och vi är helnöjda med hur soundet blev på singeln. Man ska låta bli att placera sig i ett musikmässigt fack, då det ibland kan vara svårare än vad man tror att ta sig därifrån. Sen vad andra säger och tycker är en annan femma.

Och – tack och lov! – så har Tåget Till Wroclaw mer på gång. Vi ska inte behöva vänta två år på nästa låt. Bandet har planerat att spela in två nya singlar under det här året. Och sedan kanske de kommer att försöka att ge sig på att spela in en fullängdare.

David Larsson får svara på en fråga till. Varför namnet Tåget Till Wroclaw?

– Namnet. Ingen fråga har vi fått fler gånger än varför vi heter som vi gör. Antingen så finns det en väldigt spännande story bakom det, om tågluffarminnen & bortsprungna själar i polska underjordiska tågstationer. Eller så var det i brist på idéer. Vem vet?

Vem bryr sig? släpps i morgon den 22 juni.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ett Ash som låter ganska mycket som Weezer

Nästa inlägg

Black Paisley låter tyngre än någonsin

Senaste om Tåget till Wroclaw