Som en greatest hits-platta av Smith & Thell

Debutalbumet var himla bra.

Nu släpper Smith & Thell uppföljaren Pixie’s parasol – och det låter minst lika bra denna gång.

4/5

Artist:
SMITH & THELL
Albumtitel:
PIXIE’S PARASOL
År:
2021
Genre:
POP

Skivbolag:
PLAYGROUND MUSIC

Smith & Thell (Maria Jane Smith och Victor Thell) släppte sin debutplatta Soulprints 2017, men de har inte legat på latsidan sedan dess. Det har blivit såväl någon EP som flera singlar fram tills albumsläppet av Pixie’s parasol.

  1. Radioactive rain
  2. Year of the young
  3. Forgive me friend
  4. Nangilima
  5. Alice
  6. Goliath
  7. Hotel walls
  8. Yatzy
  9. Telephone wires
  10. Parallel universe

Efter att ha lyssnat på Hayley Williams avskalade album Flowers for vases/Descansos under någon vecka så kan man snabbt konstatera att det bryter av bra med Smith & Thells skiva Pixie’s parasol.

Här blir det snabb pop. Det är dansant pop. Och när Smith & Thell fortsätter att göra sin härliga pop med folk- och country-influenser så är Pixie’s parasol en humörhöjare. Det är verkligen låtar som man blir glad av – även om texterna är allvarliga ämnen – och det där fotstampsgunget som de ger oss i låt efter låt gör ju inte den saken sämre. De kryddar dessutom albumet med att göra en del lugnare nummer.

Smith & Thell bjuder ju fortfarande på låtar som ligger ganska nära The Lumineers och Mumford & Sons och duon gör det så otroligt bra – och med låtar som Forgive me friend (där de tar hjälp av Swedish Jam Factory), Hotel walls, Goliath, Year of the young, Radioactive rain och Nangilima så känns det nästan som en greatest hits-platta och med det sagt så har Smith & Thell släppt en av årets bästa svenska popplattor.

Topp tre? Year of the young, Nangilima och Forgive me friend.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Album nummer två från fantastiska Pale Waves

Nästa inlägg

Högst alternativt tolvstegschema

Senaste om Smith & Thell