Earthrage – rena bomben från W.E.T.

Förstasingeln från W.E.T. var lysande.

Singel nummer två var nästan lika bra.

Nu kommer plattan – och den är rena bomben!

5/5

Artist:
W.E.T.
Album:
EARTHRAGE
År:
2018

Genre:
ROCK, HÅRDROCK
Skivbolag:
FRONTIERS MUSIC S.R.L.

Frontiers Music s.r.l. har för vana att göra olika projekt med sina musiker. Allt som oftast blir det fantastiskt bra.

W.E.T. är ett av dessa projekt och det tillhör – utan minsta tvekan – de allra mest lyckade tillsammans med Nordic Union (Erik Mårtensson och Ronnie Atkins) och Revolution Saints (Jack Blades, Doug Aldrich och Deen Castronovo).

W.E.T. är uppbyggt runt Robert Säll, som är bokstaven W i bandnamnet (Work Of Art), Erik Mårtensson, som är bokstaven E (Eclipse) och Jeff Scott Soto som är bokstaven T (Talisman). Bandet kompletteras sedan av gitarristen Magnus Henriksson och trummisen Robban Bäck.

Earthrage blir bandets tredje studioalbum och det låter vansinnigt bra. Det låter nästan förvånansvärt bra med tanke på att de har haft andra projekt i gång. Mårtensson har ju haft fullt upp bland annat med Eclispe och Ammunition.

Soto har släppt en soloplatta plus debutplattan med supergruppen Sons Of Apollo och Säll har precis avslutat inspelningen av Steve Overlands kommande platta och är på gång med att börja arbetet med en ny Work Of Art-platta.

W.E.T.-albumet får vi elva nya låtar.

 1. Watch the fire
 2. Burn
 3. Kings on thunder road
 4. Elegantly Wasted
 5. Urgent
 6. Dangerous
 7. Calling out your name
 8. Heart is on the line
 9. I don’t wanna play that game
 10. The burning pain of love
 11. The neverending retraceable dream

Och det det här är melodiös hårdrock av allra högsta klass! Gillar du det de här herrarna har gjort tidigare, tillsammans eller var för sig spelar ingen roll, så lär du gilla det här.

Det är magiska och stora refränger, sköna gitarriff och en rytmsektion som skulle kunna skaka i gång en bibliotekarie som försöker se till så att det är tyst ….

Watch the fire släpptes som förstasingel och den låter makalöst bra. Det är också den låt som jag rankar som nummer ett på Earthrage. Den har liksom allt.

Här finns också Urgent. Här får man gåshud när gitarrerna får ta plats. Det börjar direkt och sedan vill man inte att det tar slut …

Bandets tidigare plattor har varit riktigt bra. Earthrage håller precis samma höga klass. Det här är en platta som det är inristat klass på.

W.E.T. låter fantastisk bra när de sätter lite fart i låtarna. De gör det till exempel i Watch the fire, Kings of Thunder Road och Dangerous.

Fast de låter lika bra när de ger oss lite lugnare låtar. Dra bara i gång Elegantly wasted eller Heart is on the line på så hög volym du kan. Refrängerna är feta och mäktiga. Det är ren och skär magi.

Det finns inte några svagheter alls här. Alla är i toppform och då levererar W.E.T. en av årets bästa melodiösa hårdrocksplattor.

W.E.T.
Erik Mårtensson (gitarr, bas, keyboards, sång)
Jeff Scott Soto (sång)
Robert Säll (keyboards)
Magnus Henriksson (gitarr)
Robban Bäck (trummor)

Plattan släpps på fredag, den 23 mars.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

10 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Roseen & Söderblom & 18 kvadratmeter ...

Nästa inlägg

Rick Parfitts fina avsked: Over and out

Senaste om W.E.T.