4/5
Artist:
Jakob Roseen & Erik Söderblom
Album:
Ge mig något så jag får känna/20 meter bort (Singel)
År:
2018
Genre:
Pop
Bolag:
Jakob Roseen

Roseen & Söderblom & 18 kvadratmeter …

Vad behöver man egentligen för att gör en bra låt? Om man bara ser till platsen så räcker det tydligen med ett 18 kvadratmeter stort studentrum …

Det var där Jakob Roseen & Erik Söderblom gjorde singeln Ge mig något så jag får känna/20 meter bort.

Jakob Roseen och Erik Söderblom är uppväxta i Nacka utanför Stockholm. De har gjort musik tillsammans som indiebandet Hotell Gazelle som bland annat har spelat flitigt på nationer i Lund, men också på välkända Babel och KB i Malmö.

Roseen, som är låtskrivare och producent, har även släppt musik som soloartist och han släppte debut-EP:n Eldupphör förra våren.

Nu är Roseen tillbaka med ny musik och han är tillbaka med kompisen Söderblom. De skickar ut två nya låtar som de har skrivit och producerat tillsammans:

  1. Ge mig något så jag får känna
  2. 20 meter bort

Så här skriver de i ett pressutskick:

De nya låtarna handlar om att bli lämnad, vara ung och alldeles för dum, naivitet och hjärnspöken som terroriserar ens självkänsla.

Ge mig något så jag får känna är en riktig höjdare. Det är en poplåt, men samtidigt får vi gitarrdriven indiepop med sköna synthslingor. Låten drivs framåt hela tiden och sedan nästan exploderar den i en skön refräng. Att de hämtar inspiration från Markus Krunegård hör man nästan direkt.

20 meter bort är även det en skön låt. Den sätter sig dock inte lika lätt som Ge mig något så jag får känna, men den fungerar helt klart och ju mer man lyssnar på den desto bättre blir den. Om det är Krunegård över Ge mig något så jag får känna så känns 20 meter bort som en blandning av Jakob Hellman och Jumper. Vad kan gå fel då, liksom?

Låtarna är inspelade i Roseens 18 kvadratmeter stora studentrum i Lund och de är mixade av Emil Isaksson på Studio Möllan i Malmö samt utgivna av Amuse.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Det bränner i själen, Världen Brinner!

Nästa inlägg

Earthrage - rena bomben från W.E.T.