4/5
Artist:
Världen Brinner
Album:
Slöseri av tid
År:
2018
Genre:
Punk
Bolag:
Luftslott Records

Det bränner i själen, Världen Brinner!

Varför inte testa lite ny svensk punkrock?

Då är det helt klart Världen Brinners debutplatta Slöseri av tid som du ska ge dig på. Det är en riktigt bra platta som du inte vill missa!

Under 2016 släppte Västeråspunkarna Världen Brinner singeln Känslor jag spar. Året efter kom fyraspårs-EP:n 10:15.

Och nu får vi alltså fullängdsdebuten Slöseri av tid.

 1. Krossas ensamma
 2. Missunnsam
 3. På gatan
 4. Slöseri av tid
 5. Fredag
 6. Känslor jag spar
 7. Stirra på mig
 8. Jag dör
 9. Det bränner i själen
 10. Ensamma barn
 11. ACUS

Världen Brinner, som frontas av Malin Sandberg, ger oss punkrock på svenska. De ger oss slamrig punkrock som har både melodier och energi.

Det känns som om Världen Brinner har tagit ytterligare något steg med sin musik. Soundet känns lite vassare, de känns lite tajtare och det känns helt enkelt lite bättre rakt över om man jämför med de första släppen.

Slöseri av tid är en platta där det är gasen i botten direkt. Inledningsspåret Krossas ensamma sätter tonen på ett album som är fullmatat med snabba låtar som har allsångsrefränger.

Det tar liksom bara en lyssning på första låten för att begripa att det här gänget har en hel massa grejer som de vill få ur sig och de skickar ut det i ett punkrockformat.

Säg det du tänker eller var tyst

Du bad mig hålla tyst när jag frågade nyss om det var nåt

Då sa du nej

Känslan säger annat

Det finns mycket du vill missunnsamma mig

Det där är några rader från Missunnsam. Det är en snabb sylvass punkrocklåt. Det är lite där man fastnar och brister ut i ett brett leende. Det här är bra alltså!

Sedan är det i gång. Världen Brinner skickar ut den ena låten efter den andra som låter kalasbra. Låtarna hinner liksom knappt ta slut förrän man undrar vad man ska få härnäst. Man bara vet att det här gänget kommer att leverera och det gör de! De gör det hela tiden.

Ett par låtar till måste ändå nämnas. En är titelspåret Slöseri av tid som är är en av de största favoriterna. Då var det ändå en av de första låtarna som Världen Brinner skrev (läste jag någonstans i alla fall) tillsammans. Känslor jag spar är en annan favorit. Här har den fått sig en liten ansiktslyftning sedan 2016. Det är lite tyngre, lite skramligare och det är en fullträff.

Ah, det håller inte med att bara nämna dem … Det finns så många kanonlåtar! Missa för allt i världen inte Det bränner i själen eller Ensamma barn heller!

Det här är Världen Brinner. Det här är svensk punkrock – och man bara måste älska det!

Världen Brinner kommer också att ge en del konserter i vår. Här är speldatumen som finns på deras Facebooksida:

 • 23 mars Stockholm, Kraken, Asta Kask 40-årsfest.
 • 7 april Malmö, KB.
 • 13 april Växjö, Kafé De Luxe.
 • 14 april Hultsfred, Punkhelg i Hultan, Hotell Hulingen.
 • 25 april Oslo, John Doe.

Plattan släpps på fredag, den 23 mars.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

2 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

En skön poppunkplatta av Moose Blood

Nästa inlägg

Roseen & Söderblom & 18 kvadratmeter ...

Senaste om Världen Brinner