Världen Brinner vill att världen ska bli bättre

Det har gått runt två år sedan Världen Brinner släppte sin debutplatta.

Nu är det dags för uppföljaren – och det är ett svenskt punkband som vi fortfarande känner igen …

4/5

Artist
VÄRLDEN BRINNER
Album:
VI ÄGER NATTEN
År:
2020
Genre:
PUNK
Skivbolag:
VICISOLUM PRODUCTIONS, SOUND POLLUTION

Världen Brinners debutplatta, Slöseri av tid, skojade man knappast bort och att låta den snurra några varv är allt annat än slöseri av tid.

De följde sedan på med att släppa EP:n Livet på recept som om möjligt var ännu vassare och det svenska punkbandet andra fullängdare tar vid där den slutade.

 1. Berlin
 2. Skrik bort all ångest
 3. Tas för givet
 4. Hej!
 5. När allting tystnar
 6. Ingenting kvar
 7. Våga!
 8. Borde aldrig vart tyst
 9. Jag känner mig så jävla svag
 10. Vi äger natten
 11. Ge mig allt

Scener ska ägas, kvinnor ska ta plats och känna sig trygga, världen ska bli ett bättre ställe för alla. Budskapet är glasklart på Världen Brinners album Vi äger natten.

Det är fortfarande ett Världen Brinner – med Malin Sandberg i spetsen – som har kvar all sin energi.

Nu känns det dock inte bara som om det är fullt ös. Visst har Världen Brinner alltid haft melodier, men nu blir det stundtals lite mer rock – och det låter grymt bra. Det är ju kul att höra dem vrida till sitt sound lite i alla fall och det gör de på Jag känner mig så jävla svag. Fast det är väl självklart att det fortfarande är svensk punk.

Och i texterna får givetvis Sandberg fortfarande ut sin ilska, frustration, glädje och sorg. Det är ju det som har varit Världen Brinner sedan man hörde dem första gången.

Vi har redan fått singlarna Berlin och Skrik bort all ångest och det är onekligen bra drag på Världen Brinner. Det är det även när de kör i gång Hej! och man fastnar direkt när man hör Sandberg sjunga ”Hej, det är jag // Jag skrev till, men jag ångar mig // Hej, det är jag // Jag skrev igen fast jag hatar dig!” Man måste bara le åt något sådant …

Världen Brinner
Malin Sandberg (sång)
Alessandro Mazzoni (gitarr)
Tobias Berglund (bas)
Per Hartwig (trummor)

Vi äger natten släpptes den 3 april.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Överraskande bra med Mandy Moore

Nästa inlägg

Första singeln - en spännande start för Tommi L.

Senaste om Världen Brinner