Rock the dancefloor – en skön poplåt från Hamstrom

Tom Hamstrom har tidigare mest gjort rock ’n’ roll.

Nu hoppar han in på det mer poppiga spåret – och Rock the dancefloor är en härlig poplåt som borde fylla vilket dansgolv som helst …

4/5

Artist:
TOM HAMSTROM
Albumtitel:
ROCK THE DANCEFLOOR (SINGEL)
År:
2021
Genre:
POP
Skivbolag:
TOM HAMSTROM

Som rockmusiker gjorde Tom Hamstrom (Tom Hamström) både studioinspelningar och live-framträdanden i iklädd läder och alldeles för håliga linnen, men när han nu i stället väljer att göra pop så har han hittat hem i musiken – och tillsammans med producenten Tomas Granlind (Agnes, Darin, Dr. Alban med flera) så har Hamstrom spelat in några singlar som kommer att släppas under vintern 2021-2022.

Sedan tidigare har vi redan fått Calling for her time som är en skön poplåt med både retro- och R&B-känsla.

Det där behåller han på den nya singeln Rock the dancefloor som är en ruggigt skön låt med ett härligt beat. Här blir det även någon mjuk poprockkänsla dessutom. Man får faktiskt en del Michael Jackson-vibbar här … och den där saxofonen som hörs lite försiktigt är en viktig detalj. Det lyfter ta mig tusan hela låten som har en härlig refräng som verkligen borde kunna locka upp folk till dansgolvet. Detta borde vara en given radiohit!

Jag skrev låten när jag pluggade musik i London och den handlar om en kille på ett diskotek som fattar tycke för tjejen som är DJ. 

Tom Hamstrom

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Här är Johanssons topplista för 2021

Nästa inlägg

Freewheeler - Electric Guitars fjärde album