Roxy Blue smäller till med en superballad!

Memphis, Tennessee-hårdrockarna Roxy Blue är tillbaka med sitt första album med nytt material på 25 år.

Vi får den självbetitlade plattan Roxy Blue – och vi får en platta med två ansikten …

4/5

Artist:
ROXY BLUE
Album:
ROXY BLUE
År:
2019
Genre:
ROCK
Skivbolag:
FRONTIERS MUSIC S.R.L.

Det var under 1992 som Roxy Blue, som bildades tre år tidigare, släppte sitt numera legendariska debutalbum Want some? Banduppsättningen är sånär intakt. Originalmedlemmarna Todd Poole (sång), Josh Weil (bas) och Scotty Trammell (trummor) finns fortfarande med. Ny i bandet är gitarristen Jeffrey Wade Caughron som därmed har ersatt Sid ”Boogie” Fletcher som har valt att lämna musikindustrin.

Nu får vi i alla fall en ny platta med elva låtar:

 1. Silver lining
 2. Rockstar junkie
 3. Scream
 4. Collide
 5. Outta the blue
 6. Blinders
 7. Til the well runs dry
 8. Human race
 9. How does it feel
 10. What it’s like
 11. Overdrive

Det här är en platta med två ansikten. Den ena sidan är tungt rockande med feta gitarriff och ett tungt trummande.

Så här säger Todd Poole om plattan:

Roxy Blue fans can expect an explosive new album! I think the new record is definitely a different sound than the 1992 version of Roxy Blue, but not unrecognizable. The new record is much heavier, but still has some cool ballads and hints of early Roxy in there. I feel that it’s a well-balanced record.

De lite tyngre låtarna låter onekligen bra. Dra bara i gång Rockstar junkie … den låten sitter som en smäck!

Fast det är när Roxy Blue drar ned på tempot som det låter bäst. Det är gänget är mästare på att göra ballader!

Det finns en ballad som man liksom bara måste lyfta fram lite extra. Det är Collide. Känslan som Roxy Blue och sångaren Todd Poole har i den här låten … wow! Wow! Det här är inget annat än en av årets absolut bästa låtar. Det skadar ju inte heller att man får ett skönt gitarrsolo mitt i låten … Det här är snudd på overkligt bra! Det här är U2-klass!

Det finns en liten kul historia bakom hur Roxy Blue upptäcktes en gång i tiden. De spelade live så ofta de kunde samtidigt som de spelade in låtar och levde i sin rock ’n’ roll 24 timmar om dygnet. De gjorde sig ett namn på den lokala scenen hemma i Memphis, men det var inte förrän Roxy Blue spelade på en lokal bar som det verkligen började hända grejer. In på baren klev Jani Lane som gillade vad han hörde och han ville hjälpa bandet. Strax efteråt började skivbolagen höra av sig och de sajnades sedan av Geffen Records.

Roxy Blue
Todd Poole (sång)
Scott Trammell (trummor)
Josh Weil (bas)
Jeff Caughron (gitarr)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Kaiser Chiefs fortsätter att övertyga

Nästa inlägg

Scott Stapp gör sin bästa soloplatta