Anders Norman delar ut en känga med Freedom

Det har gått ett par år sedan Anders Norman släppte albumet Lifelines.

Nu är han tillbaka med lite ny musik.

Han ger oss EP:n Freedom.

4/5

Artist:
ANDERS NORMAN
Albumtitel:
FREEDOM (EP)
År:
2021
Genre:
ROCK

Skivbolag:
TINDRA RECORDS

Anders Norman skickade ut sin debutplatta 2008 och sedan dess har svensken fortsatt att skicka ut sin amerikanska rockmusik.

 • It’s time (2008)
 • Easy street (2010)
 • Just another mile (2012)
 • Fragile (2014)
 • Kärleksstigen (EP) (2015)
 • Live at Folk å Rock (EP) (2017)
 • Lifelines (2018)
 • Small town star (Live) (2020)
 • Freedom (EP) (2021)

Förra året skickade Anders Norman ut en härlig liveplatta med äldre låtar, men nu blir det nytt.

 1. Freedom
 2. Peace & love
 3. I try
 4. It’s a long way down

Ända sedan man först hörde Normans amerikanska rock med countryinfluenser så har det varit något speciellt när han har valt att göra lite lugnare låtar. Hans berättande texter, hans röst och hans känsla fungerar så himla bra när det går mot balladhållet.

Då är det kanske inte så konstigt att man direkt fastnar för I try … Man känner igen Norman direkt. Det är melankoliskt och vackert när han sjunger en låt om att man inte vet vad som döljer bakom den vackra fasaden.

Även A long way down är en fin ballad. Här blir det dessutom lite stråkar som man gör att man hajar till lite. Det är den bästa låten på EP:n när Anders Norman sjunger om hur snabbt saker kan förändras.

Det är titelspåret Freedom som kickar i gång skivan. Det är ett annorlunda sound mot hur man har hört Norman tidigare. Det är småpoppigt med blås. Annars är låten en känga till tech-bolagen Facebook, Instagram och Youtube som Norman tycker censurerar godtyckligt.

Den fjärde låten är en skön sak. Peace & love bjuder på lite sommarkänsla. Ja, det är lite reggaekänsla i låten som dessutom har fotstampsgung och ett härligt banjo/mandolin-sound plus att det blir lite blås här också. Det är en feelgood-låt som gör att man längtar lite extra efter varma sommarkvällar.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Van Weezer är Weezers bästa album på många år

Nästa inlägg

Birdy ger oss sin "skilsmässo"-platta

Senaste om Anders Norman