4/5
Artist:
Eden's Curse
Album:
Cardinal
År:
2016
Genre:
Rock
Bolag:
AFM Records

Snygga refränger av Eden’s Curse

Eden’s Curse är tillbaka med en ny platta. Vi får en himla bra och melodiös platta i Cardinal. Det är bara till att luta sig tillbaka och hänga med på åkturen.

Detta album blir Eden’s Curses femte fullängdare. Det är också den första studioplattan för de nya medlemmarna John Clelland (trummor) och Christian ”Chrism” Pulkkinen (keyboard).

Det är en platta som har alla kvaliteter som bandet brukar leverera. Eden’s Curse skickar in en dos metal, en dos hårdrock och en dos AOR i sina låtar. Det blir väldigt bra … det är melodiös metal med snygga refränger och sköna riff.

Förstaspåret är Prophets of doom. Sedan får vi förstasingeln Sell your soul. Det är en klatschig låt med en smörig refräng. Och det är sagt på ett positivt sätt.

The great pretender är en tredje vass låt.

Find my way snurrar under nästan sju minuter. Det är grymt vass ballad med piano och stråkar som står ut lite extra. Det lyfter onekligen låten.

Duetten Unconditional, där Eden’s Curse har tagit hjälp av Liv Kristine, är en annan låt som man inte får missa. Avslutningslåten Jericho hamnar också under kategorin missa inte!

Eden’s Curse

Nikola Mijic (sång)

Thorsten Koehne (gitarr)

Paul Logue (bas)

Christian ”Chrism” Pulkkinen (keyboards)

John Clelland (trummor)

Är du sugen på lite metal som är lättillgänglig och melodiös? Ja, då är detta en platta för dig.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Prime Circle - alternativ rock från Sydafrika

Nästa inlägg

Nytt, fräscht och väldigt bra