Mind Key är tillbaka efter tio år

Mind Key är tillbaka efter att ha varit borta från den progressiva metalscenen under nästan tio år.

Vi får albumet MKIII – Aliens in Wonderland.

4/5

Artist:
MIND KEY
Album:
MK III – ALIENS IN WONDERLAND
År:
2019
Genre:
ROCK
Skivbolag:
FRONTIERS MUSIC S.R.L.

Det italienska bandet Mind Key bildades 1999 och fem år senare släppte de sitt debutalbum Journey of a rough diamond.

2009 var det dags för platta nummer två: Pulse for a graveheart där bandet också presenterade en ny sångare i Aurelio Fierro Jr. vars röst har beskrivits som en mix av Ronnie James Dio, David Coverdale och Jorn Lande. Men efter den plattan flyttade bandmedlemmarna Emanuele Colella och Lucio Grilli utomlands. Dario De Cicco fick kämpa mot en svår sjukdom och Aurelio Fierro Jr. dök upp på tv-showen The Voice Italy.

Fast nu är de tillbaka med sitt Mind Key. De är tillbaka med två nya bandmedlemmar i Lucio Grilli (ex-Soul Secret) och Mirko De Maio (The Flower Kings, Hangarvain) och plattan MK III – Aliens in Wonderland.

 1. Alien in Wonderland
 2. Hank (The blazing eyes)
 3. Hate at first sight
 4. Angry men
 5. Hands off Cain
 6. Be polar
 7. Oblivion
 8. Psycho world
 9. Vertigo (Where the cold wind blows)
 10. Pure he/art
 11. Non-existence

Tio år efter Pulse for a graveheart låter Mind Key bättre än någonsin. Fast om man kan kalla det här för progressiv metal fortfarande vet jag inte. Stundtals är det mer rock än metal – även om det i vissa låtar blir tungt. I och för sig så spelar det knappast någon roll vad man kallar det för …

Det är melodiöst och lätt att ta till sig. Samtidigt som Mind Key leker sig fram i låtarna tappar de varken det melodiösa eller hur man snickrar ihop en bra refräng.

Bara en låttitel som Hate at first sight gör i alla fall att jag blir nyfiken – och det är dessutom en pärla! Det finns gott om bra låtar på den här plattan som bjuder på allt från lite tyngre låtar till snygga ballader.

Topp tre? Hands off Cain, Oblivion och Hate at first sight.

Mind Key
Aurelio Fierro Jr. (sång)
Dario De Cicco (keyboards)
Emanuele Colella (gitarr)
Lucio Grilli (bas)
Mirko De Maio (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Modernt och småtungt med Superdiesel

Nästa inlägg

Duff McKagan låter inte som man hade trott ...