Modernt och småtungt med Superdiesel

Tio låtar.

37 minuter med småtung rock ’n’ roll.

Möt Superdiesel – som har släppt sitt debutalbum Elevate.

4/5

Artist:
SUPERDIESEL
Album:
ELEVATE
År:
2019
Genre:
ROCK, HÅRDROCK
Skivbolag:
SUPERDIESEL

Superdiesel, som kommer från Helsingfors, men som har en svensk sångare i Daniel Jakobsson, bildades 2016. De fanns med i musiktävlingen Emergenza Festival 2018 och de nådde en topp åtta-plats där.

För ett par månader sedan var det dags för Superdielsel att skicka ut sitt debutalbum: Elevate.

  1. Break out
  2. Memory lane
  3. To dare is to live
  4. Elevate
  5. No good for me
  6. Waterfalls
  7. Take this land back
  8. My time is over now
  9. Say no more
  10. We will survive

Hårdrocksplattan kickar i gång med Break out som också är bandets första singel från Elevate. Det är tungt. Det är fett. Det är modern hårdrock som både har en fet refräng som ett maffigt sound. Det är onekligen ett bra sätt att presentera sig på – och det påminner en del om Nickelback.

Med Memory lane vrider de till sitt sound en del. Det blir mer catchigt än tungt – och det låter precis lika bra, inte minst när Superdiesel bjuder på en refräng som fastnar direkt.

Med tredjespåret lyfter allting. To dare is to live lyfter faktiskt hela albumet – som är väldigt bra. Det är en låt som böjar lugnt för att sedan ta fart. Lägg till ett grymt gitarrsound och ett fett trumsound så är det en av plattans absolut bästa spår.

Och det finns fler sylvassa spår. Titelspåret Elevate är ett, balladen Waterfalls ett annat och den lite tyngre Take this land back ett tredje. Äh, vem försöker man lura? Det här är bra hela vägen så då är det bara till att låta plattan snurra från start till mål!

Superdiesel
Daniel Jakobsson (sång)
Toni Kajasti (gitarr)
Jere Riikonen (gitarr)
Topias Teirikko (bas)
Henrik Sirelä (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

En riktig popdänga av Jonathan Fröberg

Nästa inlägg

Mind Key är tillbaka efter tio år