En riktig popdänga av Jonathan Fröberg

I maj släppte Jonathan Fröberg den första singeln från det kommande albumet Dårar och hjältar.

För ett par veckor sedan var det dags för singel nummer två.

Då kom Solen.

4/5

Artist:
JONATHAN FRÖBERG
Album:
SOLEN (SINGEL)
År:
2019
Genre:
POP
Skivbolag:
JMF MUSIC

Jonathan Fröberg är aktuell med singeln Solen. Foto: Pressbild

När Jonathan Fröberg släppte singeln Köpenhamn var det en stor överraskning. Det är en kanonlåt som man absolut inte får missa. Den kan beskrivas som om Lars Winnerbäck möter Leifellerhunden möter Viktor Olsson.

När Fröberg släpper Solen låter det annorlunda. Känslan från Winnerbäck, Leifellerhunde och Olsson finns där inte längre. I stället är Solen, som är skriven av Jonathan Fröberg och Anton Håkansson, en riktig popdänga. Det är en bilåkarlåt som fullständigt exploderar i en stor refräng.

– Anton spelade upp en demo en sen kväll i replokalen för ett par år sedan. Jag kunde inte motstå att skriva klart och ta den med på skivan, säger Fröberg i ett pressutskick.

Inspelningen av den kommande plattan Dårar & hjältar påbörjades under våren 2018 i Kents gamla mytomspunna Park Studios tillsammans med Stefan Boman (Kent, Salem Al Fakir, The Hives). Albumet är producerat tillsammans med Axel Jonsson-Stridbeck och Jonatan Lundin (Viktor Olsson, Mi von Ahn).

Vill de se Jonathan Fröberg live, med band och som soloartist, i sommar så ser det som återstår av turnéplanen ut så här:

  • 27 juli: Fåfängan, Nyköping (solo)
  • 9-10 augusti: Erwings, Hälleviksstrand (solo/band)
  • 30 augusit: Eksjö Stadsfest, Eksjö (band)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Suveränt igen, Texas Hippie Coalition!

Nästa inlägg

Modernt och småtungt med Superdiesel

Senaste om Jonathan Fröberg