Jonathan Fröberg - Köpenhamn

En suverän singel av Jonathan Fröberg

Jonathan Fröberg släpper den första singeln från sitt kommande debutalbum Dårar & hjältar.

Vi får låten Köpenhamn – och Fröberg ser till att förväntningarna på den där debuten skjuter upp i höjden …

4/5

Artist:
JONATHAN FRÖBERG
Album:
KÖPENHAMN (SINGEL)
År:
2019
Genre:
ROCK
Skivbolag:
JMF MUSIC

Jonathan Fröberg släpper en ny singel. Foto: Ellen Simone

Artisten och låtskrivaren Jonathan Fröberg, som är uppvuxen i den sörmländska kuststaden Oxelösund, startade sitt egna skivbolag JMF Music redan som 19-åring. Han gav sedan ut sin första EP och under 2015 samarbetade han med producenten och musikern Jens Back (Lars Winnerbäck, Ulf Lundell, Staffan Hellstrand) vilket resulterade i tre singlar.

Fast nu är alltså Fröberg aktuell med ny musik. Då låter det bättre än någonsin! Det låter mer välgjort och soundet fastnar direkt. Vi får en låt med ett skönt poprocksound som dessutom skickar ut en vemodig känsla.

Det här låter lite som om Lars Winnerbäck möter Leifellerhunden möter Viktor Olsson. Typ. Och då kan ni räkna med att Köpenhamn är en suverän låt!

Trots titeln så handlar inte Köpenhamn om Köpenhamn.

Jag skrev den när jag såg hur mina vänner lämnade Oxelösund för att plugga i Göteborg eller bila i USA. Själv satt jag kvar i min etta och undrade hur jag skulle ta mig vidare.

Inspelningen av Dårar & hjältar påbörjades under våren 2018 i Kents gamla mytomspunna Park Studios tillsammans med Stefan Boman (Kent, Salem Al Fakir, The Hives). Albumet är producerat tillsammans med Axel Jonsson-Stridbeck och Jonatan Lundin (Viktor Olsson, Mi von Ahn).

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Takida - Sju
Föregående inlägg

Sju - en platta fylld med klassiska Takida-låtar

Nästa inlägg

Ännu en kanonlåt av Gathering Of Kings

Senaste om Jonathan Fröberg