Royal Prospect - Young Heat
4/5
Artist:
Royal Prospect
Album:
Young heat (Singel)
År:
2019
Genre:
Rock
Bolag:
Rehn Music Group

Ny finfin singel från Royal Prospect

Royal Prospects singel Reigns är något alldeles extra,

Nu är arenarockbandet tillbaka med en ny låt – och visst är även singeln Young heat en höjdare den också.

Royal Prospect är ett internationellt rockband från Sverige och Lund som startades av bröderna Oscar Reingsdahl och Gustav Reingsdahl under 2014 och de är inspirerade av band som U2 och Coldplay.

Innan Royal Prospect drog i väg för en del spelningar i Japan gav de ut singeln Reigns i höstas. Nu är det dags för en ny turné där Royal Prospect kommer att spela i såväl Asien som USA där de kommer att spela på världens största festival, Summerfest där de är en del av 20 emerging acts-programmet.

Och då gör de som senast, de släpper lite ny musik. Denna gång kommer Royal Prospect att släppa två singlar innan de ger sig ut på nya äventyr.

Först ut är Young heat.

Så här säger bandet, i ett mejl, om den nya singeln:

Young heat är pånyttfödelsen av sitt inre jag och att vara sann mot sig själv. Låten handlar om en uppgörelse med en livslång inre konflikt om att vara instängd i vissa statiska mönster utan att känna någon mening. Detta samtidigt som man vidkänner en känsla av hopplöshet mot livet då man inte är sann mot sig själv. Det är ett uppvaknade från en vana att släcka lågan i sitt eget liv och kväva gnistan i ett förhållande genom att inte följa vem du är och istället följa uppfattade förväntningar och drömmar som andra har. Young heat handlar om att tända sitt inre själv i askan av sitt forna jag för att leva med passion och syfte.

Återigen får vi arenarock/poprock som är ganska soft och som har en sjukt skön refräng. Lägg till en skön gitarrslinga du har en ny kanonlåt med Royal Prospect.

Det är en låt som definitivt borde kunna bli en sommarplåga. Soundet känns glatt och snyggt plus att det är väldigt lätt att ta till sig. Även om man inte kan dansa så är det det man vill göra … Här hamnade låten på repeat redan innan låten var färdigspelad för första gången.

Royal Prospect
Oscar Reingsdahl (sång, gitarr, piano)
Hannes Tingfors (bas)
Hannes Pennsäter (trummor)
Gustav Reingsdahl (gitarr)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Bruce Springsteen - Western Stars
Föregående inlägg

Springsteen halkar in på americanaspåret ...

Rob Thomas - Chip Tooth Smile
Nästa inlägg

Äntligen! En ny platta från Rob Thomas!

Senaste om Royal Prospect