Finnegan’s Hell bjuder på en härlig salut …

/

Finnegan’s Hell är på gång med en ny platta.

Här kommer förstasingeln från den – och One finger salute lär locka till allsång framöver …

4/5

Artist:
FINNEGAN’S HELL
Albumtitel:
ONE FINGER SALUTE (SINGEL)
År:
2022
Genre:
PUNK, CELTIC
Skivbolag:
WILD KINGDOM

Det är titelspåret One finger salute – albumet släpps den 25 november – som Finnegan’s Hell nu ger oss både som singel och med en tillhörande musikvideo. Det svenska celticpunkbandet fortsätter på samma väg som de gjorde med deras tredje album Work is a curse of the drinking class.

De ger oss klassisk celticpunk med inslag av folk och de kan väl enklast beskrivas som Sveriges svar på The Pogues. Det är trallvänligt som tusan och den där flöjten får smilbanden att dra sig rakt uppåt precis som alltid.

Det gör även texten … de här välklädda gentlemännen ser till så att vi räcker fingret rakt upp! Det är attityd, men samtidigt svänger det som tusan när det blir fotstampsgung och en allsångsrefräng där alla kommer att ropa ”Fuck you!”

The more I think about it
I really hate your guts
I cannot stand your morals
Your bigotry drives me nuts
Take a look in the mirror
There ain’t nothin’ there to see
But a rotten apple from a rotten family tree

Fuck you
Fuck your brother
Fuck your sis
Your mom and daddy too

Finnegan’s Hell

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ny härlig platta av The Dangerous Summer

Nästa inlägg

Pale Waves låter inte längre som förr ...

Senaste om Finnegan's Hell