Ooh, I like it … Papills ger oss sin debutplatta

Ryktet om att det finns ett vasst indierockband i Sverige spred sig hela vägen till Japan.

Då släppte Papills sin debutplatta där redan för några veckor sedan.

Nu har albumet nått hemlandet.

4/5

Artist:
PAPILLS
Albumtitel:
TOO HOT FOR MAY
År:
2020
Genre:
INDIE
Skivbolag:
COMEDIA

Det var singlarna från förra året, The morning view och Happy fish, som gjorde att det ryktet om ett Papills spred sig hela vägen från Växjö till Japan.

Det blev inte sämre när singeln California surfin’ kom. Intresset var så stort att Papills bestämde sig för att släppa Too hot for May i Japan som förstaland.

  1. Too hot for May
  2. What to call it
  3. Happy fish
  4. California surfin’
  5. Played
  6. Hit me blind
  7. The morning view
  8. All the same
  9. Overthougt
  10. It’s getting old

Det är inte så konstigt att Papills (Eric Frogemar, Sebastian Kömmits, Olle Drugge och Anton Hedvall) fungerar i Japan, men det borde fungera precis lika bra i Småland och i övriga delar av landet – för Papills bjuder på glad skön indierock/indiepop som det mer än doftar 1990-tal över.

Det är mycket gitarrer och det är stundtals småstökigt, men sedan blir det popmelodier och det är hur catchigt som helst. Det är just den där blandningen som gör att man fastnar för det här gänget. Det känns lite som om man för The Strokes, Mando Diao och Bad Cash Quartet på en och samma gång.

Man får verkligen hålla med det som basisten Olle Drugges pappa Anders Johansson en gång i tiden sjöng tillsammans med The Creeps: Ooh – I like it!

Topp tre? Happy fish, The morning view och What to call it.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Världens bästa fredagslåt fixar The Cure!

Nästa inlägg

Här är lite nytt från synthpopduon Hurts

Senaste om Papills