Papills - Morning View

Papills har hittat ett vinnande koncept

Vad skulle man egentligen få man om man blandade Mando Diao med Popsicle?

Tja, det kanske kan låta som ett nytt svenskt band: Papills – som nu har släppt singeln Morning view.

4/5

Artist:
PAPILLS

Album:
MORNING VIEW (SINGEL)
År:
2019
Genre:
INDIE
Skivbolag:
COMEDIA

De fyra bandmedlemmarna i Papills fanns tidigare med i Basement Bout mellan den 1 augusti 2015 till den 15 april 2019. Efter det ville de skriva ny musikhistoria med ett nytt band. Då blev det ett nytt Växjöband i Papills.

Soundet skiljer sig en hel del. Om det var ganska stökig indierock/garagerock med Basement Bout så är det indierock/indiepop det handlar om nu. Skillnaden är ganska stor och förändringen är till det bättre – utan att för den sakens skull klanka ned på det de här grabbarna gjorde tidigare.

Men Papills lite mer poppigare framtoning går hem. Helt klart så borde det här fungera för den som gillar Popsicle som gjorde en del grymma låtar under 1990-talet.

Papills låter lite som om man hade rört samman några delar av dem tillsammans med lika många delar av Mando Diao och ett par skopor med 1960-talspop. Det känns som ett vinnande recept.

Morning view är dessutom fylld av energi och det går inte att stå emot den här refrängen. Det fastnar direkt och sedan går det inte att sluta lyssna. Nu väntar man bara på debutalbumet från de här grabbarna- och det är på gång.

Det är dessutom ännu mer på gång från Papills. Den 15 juni kommer de att göra sitt första gig. Det sker på Grand Öl & Mat i Malmö.

Förresten, gillar du det här så borde du även kolla upp Jangle Town.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

First Signal - Line Of Fire
Föregående inlägg

Hess och First Signal släpper ny platta

Riot City - Burn The Night
Nästa inlägg

Riot City bjuder på galet bra heavy metal!

Senaste om Papills