First Signal - Line Of Fire

Hess och First Signal släpper ny platta

Vill man hitta en bra melodiös hårdrock/AOR-platta så är ett säkert spår att gräva fram något från Frontiers Music s.r.l.

Det är de som ser till att vi får First Signals senaste platta, Line of fire.

4/5

Artist:
FIRST SIGNAL
Album:
LINE OF FIRE
År:
2019

Genre:
HÅRDROCK, ROCK
Skivbolag:
FRONTIERS MUSIC S.R.L.

First Signal började under 2010 när Harry Hess (Harem Scarem) och Dennis Ward (Pink Cream 69, Khymera) skulle göra någonting tillsammans. Det var Froniterspresidenten Serafino Perugino som hade presenterat Hess för en del nya melodiösa hårdrockslåtar som inte var så långt ifrån Harem Scarem som då hade tagit en time out.

 • First Signal (2010)
 • One step over the line (2016)
 • Line of fire (2019)

De två första plattorna har blivit väl mottagna och med all rätt. Det är riktigt bra melodiösa rockplattor och för den som gillar sommarvarm rockmusik så är det bara till att suga tag i samtliga tre album – för självklart så är även Line of fire en höjdare från First Signal där dock line-upen har varierat en del genom åren. Till exempel så finns inte Dennis Ward med längre. Harry Hess gör det dock.

 1. Born to be a rebel
 2. A million miles
 3. The last of my broken hearts
 4. Tonight we are the only
 5. Walk through the fire
 6. Never look back again
 7. Line of fire
 8. Here with you
 9. Need you now
 10. Falling
 11. The end of the world

Plattan innehåller låtar som är gjorda av Stan Meissner, Harry Hess, Henrik Hedström, Lars Edvall, Anderz Wrethov, Andreas Johansson, Carl Dixon, Bruce Turgon, Sören Kronqvist, Morgan Jensen, Hal Marabel, Daniel Palmqvist, Ulrick Lönnqvist och Nigel Bailey.

Daniel Flores är återigen producent.

Det är väl egentligen inte så mycket att orda om. Gillar du klassisk melodiös hårdrock/AOR med stora refränger, keyboardslingor och ett skönt gung så är detta plattan du vill höra. Det är också en jämn platta där varenda låt är väldigt bra.

Topp tre? Born to be a rebel, Never look back again och Walk through the fire .. tror jag.

Line of fire släpps den 17 maj.

First Signal
Harry Hess (sång)
Daniel Flores (trummor)
Michael Palace (gitarr)
Johan Niemann (bas)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Crazy Lixx - Forever Wild
Föregående inlägg

Crazy Lixx låter bättre än någonsin!

Papills - Morning View
Nästa inlägg

Papills har hittat ett vinnande koncept

Senaste om First Signal