Här kommer en ny platta från Bad Touch

Bad Touch är tillbaka med en ny härlig platta.

Deras senaste fullängdare är fullmatad med klassiska rocklåtar som helt enkelt ska spelas högt för att låta bäst!

4/5

Artist:
BAD TOUCH
Albumtitel:
KISS THE SKY
År:
2020
Genre:
ROCK, HÅRDROCK
Skivbolag:
MARSHALL RECORDS

När bandmedlemmarna i Bad Touch växte upp i Norfolk, England, lyssnade de på klassiska akter som Led Zeppelin, The Black Crowes, Free och Lynyrd Skynyrd. Man ljuger inte om man säger att det hörs i deras musik …

Det blir 13 låtar på Kiss the sky:

 1. Come a little closer
 2. I get high
 3. Let go
 4. Strut
 5. I’ve got the music in me
 6. Can you save me
 7. Kiss the sky
 8. See you again
 9. Before I die
 10. Read all about it
 11. Too much of a good thing
 12. Sun and the moon
 13. Something about your kiss

We’re so excited about this recording. Just to record our songs in such a legendary place as Rockfield was a real buzz. I know it’s a cliché but, in our humble opinion, this is our most exciting recording to date, and we can’t wait to get it out there in front of a crowd.

Stevie Westwood

Oh, det här är en riktigt bra platta. Det är klassisk rock ’n roll, det är old school-rock som har plats för en hel del blues också. Det är inte helt olikt det som Thunder brukar leverera.

Det är lika mycket känsla som hjärta i låtarna från Bad Touch. Lägg sedan till ett sjuhelsikes gung och låtar som både är catchiga och som skickar ut en feelgood-känsla. Här bjuds det på härliga gitarriff och vass sång från Stevie Westwood … Det är också en platta som blir bättre för varje lyssning.

Topp tre? See you again är en missa inte-låt! Det är en ballad med ett grymt härligt gitarrlirande … och pianot och stråkarna! Det låter grymt bra! Strut är en riktigt skön klassisk rocklåt. Too much of a good thing är en snabbare sak och här får man lite soulkänsla. Funkiga I get high skojar man inte heller bort … Fast plattan är jämn och den måste man höra från början till slut.

Bad Touch are
Stevie Wesstwood
(sång)
Daniel ”Seeks” Seekings (gitarr)
Rob ”G” Glendinning (gitarr)
Michael Bailey (bas)
George Drewry (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Magnus Karlsson bjuder in sylvassa artister

Nästa inlägg

Ännu en kanonsingel från Ludwig Hart

Senaste om Bad Touch