Nya supergruppen Fake Names är här

Det nya bandet Fake Names är något av en supergrupp inom punkrockvärlden.

Nu släpper de sin självbetitlade debutplatta – och det låter riktigt jäkla bra!

4/5

Artist:
FAKE NAMES
Albumtitel:
FAKE NAMES
År:
2020
Genre:
PUNK, ROCK
Skivbolag:
EPITAPH

Bandmedlemmarna i Fake Names är Brian Baker (Minor Threat, Dag Nasty, Bad Religion), Michael Hampton (Embrace, One Last Wish, S.O.A.), Dennis Lyxzén (Refused, International Noise Conspiracy, INVSN) och Johnny Temple (Girls Against Boys, Soulside).

Historien om Fake names är att Brian Baker och Michael Hampton träffades hemma hos den sistnämnda för att lira lite musik tillsammans. Då fanns inga tankar på att göra något annat än en låt eller två. Fast det slutade med att de två vännerna hade skrivit en handfull låtar redan vi den träffen och när de sedan skulle runda av allting bestämde de helt spontant att det var värt att göra mer, det var värt att bilda ett band.

Baker och Hampton, som båda är gitarrister kontaktade en annan gammal barndomsvän: Johnny Temple (bas) som hoppade med på tåget.

Senare samma år, 2016, spelade Bad Religion, Girls Against Boys och Refused på Riot Fest i Chicago. Baker och Temple bestämde sig då för att de ville ha med Refuseds sångare Dennis Lyxzén också – och så blev det.

Nu släpper Fake Names sin självbetitlade debutplatta.

  1. All for sale
  2. Driver
  3. Being them
  4. Brick
  5. Darkest days
  6. Heavy feather
  7. First everlasting
  8. This is nothing
  9. Weight
  10. Lost cause

Det är en 28-minuter lång platta där Fake Names bjuder på en maffig energikick. Det är dock inte någon brutalt rå punk som det här gänget skickar ut. Det är punk, rock och en rejäl dos med powerpop i låtarna. Då blir det lätt att ta till sig och man gillar det från första stund.

Fast visst har Fake Names sina låtar där de öser på lite extra mycket och där energin sveper fram som en tsunami.

De har även en del låtar där det blir lite mer klassisk punk som låter djävulsk bra. För trots allt så glömmer inte Fake Names bort att bjuda på ett sjukhelsikes gung – och då vill man mest försöka studsa med så gott det går.

Det är lite häftigt att det du hör på denna platta är egentligen demoversioner av låtarna. Skivbolaget Epitaphs Brett Gurewitz tyckte helt enkelt att det lät så bra att man inte behövde göra något mer med låtarna.

Topp tre? Being them, Brick och This is nothing.

Fake Names
Dennis Lyxzén
(sång)
Brian Baker (gitarr)
Michael Hampton (gitarr)
Johnny Temple (bas)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Hast släpper tredje singeln: Tripprapporter

Nästa inlägg

Stiko och LeMarc släpper en härlig singel