Stiko och LeMarc släpper en härlig singel

/

Stiko Per Larsson är på gång med ett nytt album.

Men innan det dyker upp så passar han på att släppa en singel – och med sig på Vi som finns och de som försvann har han en alldeles speciell gäst …

4/5

Artist:
STIKO PER LARSSON MED PETER LEMARC
Albumtitel:
VI SOM FINNS & DE SOM FÖRSVANN (SINGEL)
År:
2020
Genre:
POP, ROCK, FOLK
Skivbolag:
PAPPERSHIMLEN, DALAPOP

Den som Stiko Per Larsson har med sig på denna singeln är ingen annan Peter LeMarc – mannan som har gjort hur mycket bra låtar som helst, men som varken ger några konserter eller gör några nya album längre. Det är faktiskt sjukt tråkigt …

Fast då blir man desto gladare när LeMarc dyker upp på Larssons nya singel! Och det låter grymt bra – med det är knappast någon överraskning. Stiko Per Larsson, en artist och låtskrivare från Leksand, är en duktig låtskrivare och även han har en hel del fina album i ryggen.

  • Flyktsagor (2008)
  • Kap farväl (2009)
  • Varken stjärna eller frälst (2011)
  • Järnbärarland (2013)
  • … har en grej på gång (2015)
  • Titta vi flyger (2018)

Ja, när man ser den där diskografin så känns det mest konstigt att inte Stiko Per Larsson har nått ut till en större publik redan. Kanske blir det Vi som finns & de som försvann som fixar det? Det borde bli så för detta är verkligen en klasslåt.

Att höra Peters röst på min låt är fullständigt surrealistiskt. Hans musik har funnits där sen jag var ett barn och jag har aldrig slutat lyssna, även fast han valt att sluta göra ny musik och uppträda. Att han i ett sådant läge väljer att sjunga med mig på min låt är så oerhört hedrande.

Stiko Per Larsson

Det är en melankolisk låt, som inger hopp, där Larsson och LeMarc delar på sången och känslan som de här herrarna bjuder på är fantastisk. Det är musik som tar avstamp i den svenska folk-, vis- och rock-traditionen. Sedan det här soundet med gitarren i bakgrunden innan allting halvt om halv exploderar i en refräng … det låter så otroligt bra.

Det är precis som det står i pressmeddelandet inför singelsläppet: ”Låten är färgad av tiden vi lever i, när vår identitet och vårt sätt att leva ställs inför stora prövningar. Det här en hoppfull sång och dessutom ett väldigt fint första möte mellan två svenska röster från varsitt håll av Sveriges musikscen.”

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Nya supergruppen Fake Names är här

Nästa inlägg

Håkan Hellström - kliver in i rampljuset igen

Senaste om Peter LeMarc