5/5
Artist:
Buckets Rebel Heart
Album:
20 good summers
År:
2018
Genre:
Rock
Bolag:
Pride & Joy Music

Buckets Rebel Heart – för den som gillar Lynyrd

De livedebuterade på Sweden Rock Festival i somras.

Sex månader senare är det dags för Buckets Rebel Heart att skicka ut sin debutplatta: 20 good summers.

Buckets Rebel Heart är ett nytt projekt som finns runt förre Bad Company-gitarristen Dave ”Bucket” Colwell. Här finns även sångaren Adam Barron (som var finalist i tv-showen The Voice), gitarristen Ross McEwen, basisten Tom Swann och trummisen Paul ”Taff” Edwards.

Det här gänget bjuder på en skön debutplatta som är tolv spår lång:

 1. Animal beast
 2. 20 good summers
 3. Rebel heart
 4. The bridge
 5. Whiskeyland
 6. Mexican sun/El Diablo
 7. Radio state of mind
 8. When angels fall
 9. Bulletproof
 10. Customized car
 11. Faraway blues
 12. If you need me

Det här låter faktiskt en del som Bad Company. Jag tänker kanske i första hand på deras album Here comes trouble (1992), men man får även vibbar från band som Lynyrd Skynyrd och Georgia Satellites.

Buckets Rebel Heart ger oss klassisk rock med såväl en southern rock- som en melodiös touch. Det är bra sång, ännu bättre gitarrlirande samtidigt som de får till en jäkla känsla i sina låtar och produktionen ser till att låtarna blir både snyggt och bra paketerade.

Det är både fartfyllda låtar och ballader som ryms i bandets debut. Buckets Rebel Heart ger oss helt enkelt lite av allt – och det låter sjukt bra!

Inför den första lyssningen hade jag exakt noll koll på det här gänget. När plattan har fått snurra några gånger har jag plötsligt ett nytt favoritband för 20 good summers tillhör de bättre plattorna som har släppts i år!

Plattan var tänkt att släppas i september, men fick skjutas upp, man kan väl säga att det var värt väntan …

Buckets Rebel Heart har också bjudit in en del andra artister på plattan. Till exempel så så är det Georgia Satellites Rick Richards som tar hand om sången på Radio state of mind. Den låten är grym, men det finns flera sådana: Rebel heart, Animal beast, 20 good summers och Customized car.

20 good summers släpptes den 7 december.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Johnny Gioeli - One Voice
Föregående inlägg

Nu är det dags för en soloplatta av Johnny Gioeli

U.S. Bombs - Road Case
Nästa inlägg

Överraskande bra av ett nytt U.S. Bombs