Kyles Tolone – för den som gillar Matchbox Twenty

Gillar du alternativ rock som ligger någonstans i det facket där klassiska band som Matchbox Twenty och The Goo Goo Dolls finns?

Då finns det en platta som du bara inte får missa – det är Kyles Tolone som släpper Low spirits & fireworks.

5/5

Artist:
KYLES TOLONE
Album:
LOW SPIRITS & FIREWORKS
År:
2019
Genre:
ROCK
Skivbolag:
KYLES TOLONE RECRODS

Kyles Tolone släpper en ny platta. Foto: Viktor Schanz

Kyles Tolone bildades i tyska Göttingen 2012. De skickade ut ett par EP:s innan det var dags att fullängdsdebutera med Of lovers & ghosts 2017.

En annan missade allt det där så när det är Low spirits & fireworks som får presentera Kyles Tolone för mig – och man blir knappast besviken. Det är rena a-ha-upplevelsen!

Kyles Tolone låter inte alls som något från Tyskland. Det här är så mycket amerikansk alternativ rock som det kan bli! Det spelar ju i och för sig noll roll från vilket land de kommer, men det låter onekligen amerikanskt – och framför allt så låter det bra. Det låter skitbra.

 1. Higher
 2. The void
 3. Reign over me
 4. So I lie
 5. Realign
 6. Restless
 7. Down in the water
 8. Til it breaks
 9. Let the cities burn
 10. Estranged lovers
 11. Grateful life

Det är en väldigt stark platta som Kyles Tolone skickar ut. Det är en ganska soft alternativ rock och jämförelsen med såväl Matchbox Twenty och The Goo Goo Dolls är redan gjord. Man kan nämna att det här påminner en del om hur Matchbox Twenty och The Goo Goo Dolls lät på sina tidigare album – då de lät som bäst.

Det är bara till att vrida upp volymen och dra i gång inledningsspåret Higher så vet du vad du kommer att få under den närmaste tiden.

Efter det så radar Kyles Tolone upp riktigt bra låtar och gillar man lite småsoft alternativ rock så borde detta fungera väldigt bra. En annan har i alla fall hittat en ny favoritplatta – och ju mer man spelar den desto bättre blir den.

Det finns faktiskt inte ett svagt spår här. Däremot finns det gott om toppar så topp tre? Reign over me, Higher och Restless. Det där kommer dock att ändras med tiden …

Low spirits & fireworks släpptes det 13 september.

Kyles Tolone
Eric A. Pulverich (sång, gitarr)
Johann Giertz (bas)
Daniel Mau (gitarr, synthesizer)
Jan Fischer (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

2 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Nu är det mer +44 över Blink-182 ...

Nästa inlägg

Sleep On It vill vara lite mer positiva ...