Ilusio - Hjärtslag
4/5
Artist:
Ilusio
Album:
Hjärtslag (Singel)
År:
2019
Genre:
Rock
Bolag:
Ilusio

Hjärtslag – en riktig pärla från Ilusio

Under 2016 släppte Ilusio sin debutsingel.

För några dagar sedan var det dags för det elektroniska rockbandet att släppa en ny singel.

Då fick vi Hjärtslag.

Ilusio
Ilusio släpper ny singel och snart kommer det även en debut-EP. Foto Natalie Greppi

2018 var ett bra år för Ilusio (Anton Sevieri, Petter Lithvall och Sebastian Burwall). De gick med i Emergenza med förhoppningen att få någon spelning, men det gick betydligt bättre än så. Till slut hade de vunnit alltihop.

Och när vi nu är inne på 2019 är Ilusio redo för såväl singel- som EP-släpp. Först får vi singeln Hjärtslag, som är hämtad från den kommande debut-EP:n Låtsasvärld, och efter en lyssning på den kan man konstatera att det har hänt en hel del med bandet om man jämför med debutsingeln Det spelar ingen roll. Det är till och med en enorm skillnad.

Ilusio har onekligen utvecklats under de här åren och Hjärtslag är en riktigt skön låt. Vi får någon elektronisk rock/elektronisk post punk med feta synthar, sköna gitarrslingor och tunga trummor plus att det är en melankolisk och ångestfylld känsla över allting.

Ilusio kommer inte undan jämförelsen med Kent för det här låter en hel del som det nedlagda bandet – och visst har de inspirationer från dem, men även från Ebba Grön och M83.

Det låter skitbra och Hjärtslag, som är en är en melankolisk och ärlig tolkning av livet vi lever i dag, är absolut en låt som kommer att få snurra på en hel del här hemma.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Honungsvägen - Honungsvägen
Föregående inlägg

Honungsvägen släpper sin debutplatta

Picture This - MDRN LV
Nästa inlägg

Ännu mer poprock över Picture This