Kat Von D överraskar med sin debut

När någon säger Kat Von D så är väl tatueringar det första som man tänker på.

Men vet ni vad?

Hon gör musik också.

4/5

Artist:
KAT VON D
Albumtitel:
LOVE MADE ME DO IT
År:
2021
Genre:
ALTERNATIVE, POP
Skivbolag:
KAT VON D

Alla känner säkert till Kat Von D (Katherine Von Drachenberg) från reality-tv-serien LA ink där hon visade upp sina exceptionella färdigheter som tatuerare, men hon är mer än så och har varit framgångsrik med lite allt möjligt.

Dock hade jag inte koll på att hon även är en duktig musiker. Visst, hon var med på någon låt som The 69 Eyes gjorde och ytterligare något annat, men det är inget som man direkt har funderat så mycket på.

Innan hon blev en känd tatuerare och hade byggt upp sitt skönhetsimperium så spelade Kat Von D piano. Hon spelade piano hemma varje dag. Hon tog också sånglektioner – och nu släpper hon sin första soloplatta.

 1. Vanish intro
 2. Vanish
 3. Enough
 4. Exorcism
 5. Protected
 6. Fear you
 7. I am nothing
 8. Lost at sea
 9. Interlude
 10. Pretending
 11. Easier sung than said
 12. The calling

Och detta är en Kat Von D-platta. Det är hon som har skrivit låtarna – i alla fall de flesta – som hon har jobbat på sedan 2014 då hon spelade in originalmixarna i London. Givetvis har hon samarbetat med andra musiker och bland dem finns Dave Grohl, Linda Perry, Dave Sitek, Peter Murphy, Danny Lohner, Ladyhawke och Charo. Kat Von D gjorde sedan allting klart med sitt band som är Gregg Foreman, Sammi Doll, Dave Parley och Brynn Route.

Kat Von D ger oss alternativ pop/elektronisk pop där syntharna får ta stor plats. Det handlar dock inte om någon glad synthpop utan Kat Von D gör någon mörk alternativ pop som nästan blir post-punk och det finns även gothic-känsla här.

Jag vet inte riktigt vad jag trodde att Kat Von D skulle ge oss, men det är överraskande bra! Det påminner stundtals en del om Lana Del Rey om man ska jämföra med något annat – och det låter knappast som ett debutalbum utan snarare som att Kat Von D är sju album inne i en fin diskografi.

Hon varierar sig lite också. En del låtar är mörkare, andra känns gladare, men hela tiden är det synthslingorna som sticker ut.

Topp tre? Vanish som är en mörk och långsam låt som bara blir bättre och bättre för varje lyssning. Enough som tuggar i gång så snyggt fastnar direkt och redan här är man inte så lite imponerad över Kat Von D. Exorcism är även det en favorit, men det finns så mycket mer här.

Protected låter nästan – det är dock inte lika tungt – som något som Gary Numan skulle kunna ha gjort. Fear you är aningen poppigare så den måste man dra i gång ett par gånger på raken … och man måste bara nämna I am nothing. Det är en ballad som gör sig hur bra som helst mitt i natten. Vilken låt!

Vill du ha en synthiga och lite snabbare låt så testa Lost at sea eller Pretending.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Det svänger som tusan, The Night Flight Orchestra!

Nästa inlägg

Transport League sparar inte på krutet!