MÄBE & Fredrik Lundkvist - Försoningen

MÄBE & Lundqvist gör singeln Försoningen

/

Vad har en polkagrisbagare, en musiklärare och en soloartist för någonting gemensamt egentligen?

För Magnus Heidenborn, Fredrik Lundqvist och MÄBE är det den nya singeln Försoningen.

4/5

Artist:
MÄBE & FREDRIK LUNDQVIST
Album:
FÖRSONINGEN (SINGEL)
År:
2019

Genre:
ROCK

Skivbolag:
TLR

Bakgrunden är att skivbolaget TLR nu, ungefär 40 år för sent, släpper projektet Olympos Mons: nån annanstans, för längesen.
Albumet innehåller låtar som är skrivna åren 1970-79, eller i alla fall hade kunnat vara det.

Projektet leds av Magnus Heidenborn, som är en polkagrisbagare med ett stort intresse för texter och musik, som även ligger bakom de flesta av låttexterna.

Fredrik Lundqvist är en trubadur och musiklärare.

Och den tredje i gänget är MÄBE (Mattias ”Mäbe” Johansson) som har några ruskigt bra låtar i bagaget. Bland annat släppte han EP:n När rösten i radion sa hans namn under 2018.

Så här säger han om samarbetet.

Allt gick supersnabbt. Jag fick en låt av Fredrik, som han hade gjort av en text från Magnus, en onsdag i maj som han tyckte jag kunde prova att sjunga. Så när helgen kom testade jag och resultatet är det du hör på singeln.

För ”Mäbe” Johanssons del var det ett annorlunda sätt att göra en låt på. I vanliga själv styr han allting själv. Nu fick han bara åka med fast det fungerar väldigt bra det också.

Försoningen är en lugn, mörk låt där MÄBE mer berättar än sjunger. Det är texten som är i fokus och det är i den man fastnar direkt.

Som andraspår på singeln finns det en elektrisk version där det är fullt pådrag. Samma låt på ett helt annat sätt … det fungerar också. Om A-sidan doftar Thåström så är B-sidan med The Hellacopters.

Försoningen släpps den 24 maj och plattan Olympos Mons: nån annanstans, för längesen släpps den 2 november.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Pretty Wild - Interstate 13
Föregående inlägg

Oj, vad det här rockar, Pretty Wild!

Rammstein - Rammstein
Nästa inlägg

Rammsteins bästa platta på många år!

Senaste om Fredrik Lundqvist